Pečovatelka v Praze okrádala nemocného seniora. Lidský hyenismus odhalila skrytá kamera

Pečovatelka namísto cvičení s klientem nemocného seniora okrádala. Při činu ji zachytila skrytá kamera.

Pečovatelka okradla nemocného seniora

Případ lidského hyenismu rozkryli detektivové z Prahy. Přímo při činu odhalili terénní sestru, jak okrádala nemocného seniora. Do bytu starého muže, kam pečovatelka docházela, nainstalovali skrytou kameru. Krádež peněz z portmonky pak sledovali on-line. Když pečovatelka vyšla z domu ven, vběhla rovnou do náruče kriminalistů.

Inkriminované záběry před pár měsíci s velkým zaujetím přímo on-line sledovali detektivové. Jsou z tajně nastražené kamery a je na nich terénní sestra. Místo péče o seniora čočka kamery odhalila pečovatelku v roli zlodějky.

„Celou situaci nám oznámila rodina seniora, která si všimla, že muž velmi často vybírá značné částky peněz z bankomatu, což u něj nebylo obvyklé. Na základě toho se o celý případ začali zajímat kriminalisté,“ vysvětlil pro CNN Prima NEWS mluvčí policie Jan Daněk.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Lupič přepadl starožitnictví v Teplicích. Nešikovným útěkem dovedl policisty přímo k sobě

A tak s povolením soudu do bytu seniora naistalovali zmiňované kamery a čekali, co se bude dít. Brzy se dočkali. „V okamžik, kdy ke krádeži docházelo, jeden z kriminalistů sledoval záběry on-line na monitoru. Další kriminalisté stáli před domem. Ti dostali znamení od svého kolegy, že žena právě ukradla peníze z peněženky, a tak ji zadrželi i s kradenou hotovostí,“ pokračoval Daněk.

Roli pečovatelky neplnila

Zřejmě si myslela, že když jí to prošlo jednou, projde jí to znovu. A tak kradla opakovaně. Vždy čekala na vhodnou chvíli a šla na věc. Dohromady seniorovi vzala 120 tisíc korun. „Žena vzhledem ke své pozici zdravotní sestry věděla, že muž je vážně nemocný – má špatnou krátkodobou paměť – tohoto zneužila a okrádala ho,“ zdůraznil mluvčí.

ČTĚTE TAKÉ: Děti bojovaly o život v hořícím autě, zatímco jejich matka kradla v obchodě. Žena vinu odmítá

Kriminalisté navíc zjistili, že žena roli pečovatelky vůbec neplnila. Podle dohody měla zhruba hodinu s mužem v bytě cvičit, aby se jeho zdravotní stav nezhoršoval. Nicméně většinou se stavila jen na několik minut, okradla ho a šla pryč. „V minulých týdnech proběhl s touto ženou soud, kdy byla odsouzena, a to ke dvanácti měsícům odnětí svobody s osmnáctiměsíčním odkladem,“ dodal Daněk. Navíc musela zaplatit padesát tisíc korun a čtyři roky nesmí jako terénní sestra pracovat.

Tagy: