Krmenčík je bezmozek a největší ostuda, psali Limberský a spol. Slavii obvinili z rasismu

Emoce na hřišti i mimo něj. To přinesl šlágr 13. kola nejvyšší fotbalové soutěže mezi pražskou Slavií a plzeňskou Viktorií. Kromě tří červených karet na straně hostů diváci viděli i dvě branky – z kopaček domácích. O jednu z nich se postarala bývalá hvězda Plzně Michael Krmenčík. Svůj gól bouřlivě oslavil, čímž namíchnul soupeře. „Krmenčík je největší ostuda, co kdy v Plzni byla,“ napsal na sociální sítě bývalý hráč západočeského klubu David Limberský.

Šlo o hodně a bylo to znát. Pokud by domácí Slavia neuspěla, soupeř by se jí v boji o titul nepříjemně vzdálil. K vyhrocenosti utkání ovšem přispělo i mnoho dalšího. Fanoušci „sešívaných“ ještě nezapomněli na „útěk“ talentu Pavla Buchy do týmu soupeře. V dresu Slavie zase vůbec poprvé nastoupil reprezentační útočník Michael Krmenčík, a to proti týmu, v němž zažil řadu úspěšných let. V týdnu navíc společně s fanoušky skandoval hanlivé „zkur*ená Plzeň“.

A tak se dal očekávat boj, který přišel. Místo fotbalu fanoušci měli možnost vidět válku. Budiž důkazem tři červené karty na straně hostí. Slavia přesilovky využila a v druhém poločase rozhodla o svém vítězství. To pečetil v nastavení brankou na 2:0 Krmenčík. „Musím říct, že jsem rád, že jsem dal gól. Potřeboval jsem se gólově nastartovat a že to bylo zrovna proti Plzni, za to nemůžu. Jsem ale rád, že jsem skóroval,“ řekl střelec po utkání. A nutno dodat, že gól proti svému bývalému klubu oslavil velmi bujaře.

To se moc nezamlouvalo plzeňský patriotům. David Limberský, který s Krmenčíkem strávil v barvách plzeňského klubu pět sezon, hodil dres bývalého spoluhráče do krbu a přidal k tomu obrázek plamínku. „Krmenčík je největší ostuda, co kdy v Plzni byla,“ napsal na sociální sítě.

Podobně se vyjádřil i nynější útočník Viktorky Jean-David Beauguel. „Krmenčík? Co o něm říci?“ a přidal obrázek rentgenu miniaturního mozku Homera Simpsona. „Totálně přijímám dnešní prohru, je to fotbal. Ale některé věci nedokážu pochopit. Vždyť s klubem má za sebou takovou minulost a vy nevíte, co pro něj Šádek (generální ředitel Viktorie Plzeň – pozn. red.) všechno udělal,“ dovysvětlil.

Po zápase si s Krmenčíkem odmítl podat ruku trenér Západočechů Michal Bílek. „Je to jeho svědomí,“ řekl na tiskové konferenci.

„Je to mezi hráči, je to věc Michaela, kterou komentovat nechci. Je to rozhodnutí spoluhráčů, které chápu na obou stranách. Jsem rád, že hraje za Slavii a dal gól, nechci to za něj komentovat,“ řekl po utkání na adresu svého svěřence trenér Jindřich Trpišovský.

Jisté je, že v Plzni Krmenčíkovu oslavu jen tak nezapomenou.

Obvinění z rasismu

Utkání přineslo ještě jednu výraznou kontroverzní situaci. Kolumbijský záložník Plzně Jhon Mosquera obvinil na sociálních sítí asistenta Slavie Pavla Řeháka z rasismu. „Tenhle stupidní člověk mě nazval opicí. Doufám, že ho nepotkám na ulici, jinak bych mu musel rozbít obličej,“ napsal hráč tmavé pleti. Příspěvek po nějaké době zmizel, načež reagoval Mosquera novým. „Nevím, proč Instagram smazal moje stories. Může mi to někdo vysvětlit?“ ptal se.

Tagy: