Krypto Magazín: Český pár stvořil vlastní kryptoměnu i ekosystém. Lidi chce vzdělávat

Zakladatelé Platon Life

KRYPTO MAGAZÍN: 15. 10. 2021

Hosty druhého dílu pořadu Krypto Magazín byli Julia a Daniel Tannerovi, český manželský pár, který založil projekt Platon Life a kryptoměnu PlatonCoin (PLTC). V rozhovoru prozradili motivaci pro tvorbu nové kryptoměny – populární bitcoin podle nich není vhodným platebním prostředkem, což má PlatonCoin změnit.

Nejznámější kryptoměna bitcoin plní funkci uchovatele hodnoty. Pro každodenní platební operace ale podle Julie a Daniela vhodný není. „Objevili jsme určité mezery, které činí bitcoin v praxi nepoužitelným. Měli jsme hrozně moc otázek, proč tam není to či tamto,“ pronesla Julie, která se svým manželem založila platformu Platon Life. „Tak jsme se rozhodli založit vlastní kryptoměnu, která bude více pro lidi,“ dodala.

A jak celý ekosystém Platon Life funguje? „Jde o propojení mobilní aplikace s platformou, kde jsou programy, které už dnes lidé běžně používají, třeba na objednávání jídla. Tyto dvě věci spojujeme a postupně spouštíme různé aplikace, aby lidé v každodenním životě mohli kupovat běžné věci za digitální měny,“ vysvětlil Daniel pro Krypto Magazín.

Zlepšovat finanční gramotnost

Mimo budování vlastního ekosystému si čeští fandové kryptoměn vytyčili ještě jeden cíl – posilovat finanční gramotnost společnosti.

„Rádi bychom lidem přiblížili finanční systém, odpověděli na otázky, jak to celé funguje, co jsou peníze a tak dále. Také jim chceme vysvětlovat naši platformu, co si kde mohou nakoupit. Existuje strašně moc kryptoměn, ale nikdo neví, kde se dají koupit a proč. To lidi mate a je to pro ně velmi těžké,“ myslí si Julie, podle které se reálný a digitální svět financí začínají čím dál více propojovat.

Mimo platby za zboží denní potřeby chtějí zakladatelé Platon Finance zpřístupnit zájemcům také umělecké aukce. „Spustili jsme portál na aukce, kde se draží sběratelské předměty, těžko dostupné věci. Od malých autíček po sběratelské boty. Chceme přidávat obrazy, sochy a tak dále. Na aukci může člověk utrácet naši kryptoměnu,“ uzavřel Daniel.

Tagy:
dražba časopis Bitcoin kryptoměna Daniel Tanner kryptoměny Platon Finance PlatonCoin Julie Tanner Krypto Magazín