Brit si zlomil nohu a jeho pes začal kulhat. Příčinou nebylo zranění, ale láska

Brit Russell Jones utratil téměř deset tisíc korun za veterinární vyšetření svého psího společníka Billa. Ten totiž začal kulhat a Russell netušil proč. Příčina jeho náhlého „zranění“ však okouzlila uživatele sociálních sítí po celém světě.

Tým vědců z Vídeňské univerzity v roce 2011 přinesl ve své studii důkazy o „automatické imitaci“ u psů. Zjistili tak, že psi napodobují své lidské společníky, i když to není v jejich vlastním zájmu. Během studie polovina psů sledovala, jak jejich lidský „vůdce smečky“ otevírá dveře rukou. U druhé poloviny byly dveře otevírány hlavou. Výzkumníci zjistili, že psi z naprosté většiny napodobili svého člověka.

O této pozoruhodné vlastnosti psů se přesvědčil i obyvatel Londýna Russell Jones, když si na počátku letošního roku zlomil nohu. Jeho zvířecí mazlíček Bill totiž najednou začal záhadně kulhat. Ani nákladná veterinární vyšetření včetně několika rentgenů u něj příčinu náhlého kulhání nezjistila.

Na Facebooku si pak Russell posteskl: „Stálo mě to deset tisíc u veterináře a nic s ním není. Jen mě má rád. Miluju ho.“ Video, na kterém vedle něj Bill „kulhá“ na jednu nohu během procházky, zakrátko získalo více než dva miliony zhlédnutí a tisíce dojatých komentářů.

Tagy: