Kupka by měl rezignovat, proti Euro 7 slíbil bojovat. Petici také nepodepsal, říká Vondráček

Předseda strany Svobodní Libor Vondráček byl hostem pořadu K věci na CNN Prima NEWS.

K věci 10.7.2023

Současná vláda v předvolební kampani slibovala, že bude bojovat proti opatřením obsaženým v Green Dealu. Tak se ale nestalo, a proto strana Svobodných požaduje rezignaci současného ministra dopravy Martina Kupky (ODS). V blízké době se má opět jednat o normě Euro 7 a na Kupku už není spolehnutí, uvedl předseda strany Libor Vondráček v pořadu K věci na CNN Prima NEWS. Dodal, že ministr nepodepsal ani petici požadující zrušení zákazu aut na benzin a naftu, který má platit od roku 2035.

„Ke Green Dealu se zavázala vláda Andreje Babiše. Během předvolební kampaně současná vláda připouštěla, že ta opatření jsou špatná a je potřeba proti nim bojovat. Ale jakmile byla zvolena, tak jí to opustilo,“ sdělil Vondráček.

ČTĚTE TAKÉ: Vadí jim Blažek, Stanjura i šílený nápad s hypotékami. Chystají Piráti odchod z vlády?

Předseda Svobodných vystupuje zejména proti zákazu aut se spalovacím motorem, jeho strana k tomu založila i petici. „Jejím cílem je ukázat, že to lidem v České republice není lhostejné. A že chtějí, aby naše vláda hlasovala proti tomuto plánu,“ uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS.

Green Deal hodnotí Vondráček jako pokrytecký záměr, kvůli kterému se vyhodí spousta peněz z okna, ale přírodě moc nepomůže. „Mám přírodu moc rád, proto vím, že nejdříve musíme ekonomicky prosperovat, abychom se mohli chovat ekologicky,“ sdělil. Jakmile podle něj postavíme ekonomiku proti ekologii, budeme ve stejné situaci jako rozvojové země, kde lidé nemají čas řešit životní prostředí.

Celý rozhovor, ve kterém předseda strany Svobodní Libor Vondráček zhodnotil počínání současné pravice, můžete zhlédnout v úvodním videu.

Tagy:
spalovací motor K věci Euro 7 Libor Vondráček politika Green deal