Kuplířství a účast na zločinecké skupině. Policie obvinila osm lidí spojených s webem Sex.cz

Policie obvinila osm lidí z kuplířství v kauze webu Sex.cz (ilustrační foto).

Kuplířství na sexuálním webu

V souvislosti s provozováním desítek webů inzerujících poskytování sexuálních služeb obvinila policie osm lidí a jednu firmu z kuplířství a účasti na organizované zločinecké skupině. Ve čtvrtek o tom na webu Národní centrály proti organizovanému zločinu informoval její mluvčí Jaroslav Ibehej. Kriminalisté jako výnos z trestné činnosti zajistili majetek za zhruba 63 milionů korun. Případ se týká mimo jiné serveru Sex.cz.

Policisté obvinili osm lidí a firmu minulý týden. Název firmy a ani jména obviněných policie nezveřejnila. Lidové noviny ve středu uvedly, že obviněný je podnikatel Andrej Anastasov a jeho sedm spolupracovníků. U jednoho ze zadržených podal státní zástupce podle Ibeheje návrh na vzetí do vazby. Soud mu však nevyhověl a obviněného propustil na základě nahrazení vazby slibem.

ČTĚTE TAKÉ: Panika v tlačenici na diskotéce: Ve Slušovicích se loni zranilo 12 lidí, případ řeší soud

„Organizovaným provozováním inzertních webů měly obviněné osoby kořistit z poskytované prostituce, kdy svým jednáním po velmi dlouhou dobu podle našich závěrů měly získat neoprávněný prospěch v řádu několika desítek milionů korun,“ uvedl mluvčí NCOZ. Skupina podle vyšetřovatelů měla při páchání trestné činnosti dominantní postavení, čehož také údajně zneužívala.

Zajištěním nástrojů trestné činnosti kriminalisté znepřístupnili více než čtyři desítky inzertních webů nabízejících poskytování sexuálních služeb za úplatu. Jako výnos z trestné činnosti zajistili majetek v hodnotě přibližně 63 milionů korun. Byly to zejména nemovitosti, zlaté slitky, auto a peníze na účtech i v hotovosti.

Podle trestního zákoníku se kuplířství dopouští ten, kdo přiměje jiného člověka k provozování prostituce nebo má zisk z prostituce provozované jinými. Obviněným hrozí v případě prokázání viny dva roky až deset let vězení.

Policie vyzvala další osoby, které se cítí být psychicky, fyzicky nebo jinak poškozeny v souvislosti s inzercí na serveru Sex.cz či jiných webech propojených s touto doménou, aby se přihlásily na e-mail: ncoz.o2@pcr.cz. Na vyšetřování případu dohlíží Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 1.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hyenismus v Bardejově. Žena okrádala domov důchodců, peníze skončily na Maltě

Tagy: