Kuriózní nehoda v Praze: Auto skončilo napasované v domě, po řidiči jako by se slehla zem

Auto skončilo napasované v domě, po řidiči se slehla zem

Řidič naboural a z auta utekl

Kuriózní nehodu řešili ve středu večer pražští policisté. Auto narazilo do jednoho z domů nacházejícího se na Palmovce, uvnitř vozu se ale nikdo nenacházel. Hlídce však netrvalo dlouho a posádku vozidla našla. Hned bylo také jasnější, proč se raději rozhodli z místa nehody zmizet.

Pražská policie vyjížděla k poněkud netradiční nehodě. Auto skončilo doslova napasované v jednom z domů na pražské Palmovce, po řidiči se ale doslova slehla zem. „Oznamovatel uvedl, že viděl tři osoby z místa utíkat. Konkrétně dva muže a jednu ženu. Policisté proto začali po této osádce pátrat,“ uvedl pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Jan Daněk.

Netrvalo to dlouho a policistům se trojici podařilo najít. Rázem bylo také jasnější, proč šofér nehodu nenahlásil a z nabouraného auta se rychle odporoučel. „Muž, u nějž se domníváme, že řídil, byl podroben testu na alkohol a na drogy, který byl pozitivní. Nadýchal přes jedno promile,“ upřesnil Daněk.

Za takovýto mix látek v těle by dotyčný za běžných okolností okamžitě přišel o řidičák. Ten už mu ale policisté zabavit nemohli – žádný totiž neměl. „Až do roku 2023 má vyslovený zákaz řízení. Celá nehoda je prověřována pro trestné činy maření ústředního rozhodnutí a řízení pod vlivem návykové látky,“ doplnil Daněk.

Auto při nehodě shodou okolností nabouralo do elektrické rozvodny. To znamenalo, že lidé z okolních domů měli černou hodinku. Proud jim nešel až do zásahu přivolaných elektrikářů.

Tagy: