A je hotovo, Kylian Mbappé mění dres. Hvězdný fotbalista se upsal Realu Madrid

Hvězdný francouzský fotbalista Kylian Mbappé po odchodu z Paris St. Germain, kde mu vypršela smlouva, posílil Real Madrid. Se španělským klubem podepsal pětiletý kontrakt. „Bílý balet“ angažování pětadvacetiletého hráče oznámil na svém webu.

Mbappé už v únoru vedení francouzského klubu informoval o tom, že po sezoně odejde. Na konci dubna ještě pomohl PSG získat dvanáctý ligový titul. S týmem však opět neuspěl v Lize mistrů, v níž svěřenci Luise Enriqueho vypadli v semifinále s Dortmundem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Francouzská policie zmařila teroristický útok na olympijské hry. Cílem měly být fotbalové zápasy

Mistr světa z roku 2018 a stříbrný medailista z předloňského šampionátu v Kataru by měl podle zahraničních médií ročně vydělat 15 milionů eur (asi 370 milionů korun). Navíc se jako volný hráč může těšit na astronomický podpisový bonus ve výši 100 milionů eur (téměř 2,5 miliardy korun), který by měl být rozložen do pěti splátek.

Za PSG hrál Mbappé od roku 2017, kdy přišel z Monaka nejprve na hostování a poté přestoupil za 180 milionů eur, což z něj dělá druhého nejdražšího fotbalistu historie, a to po Brazilci Neymarovi. S pařížským klubem získal šest ligových titulů a čtyřikrát vyhrál Francouzský pohár. V roce 2020 byl s týmem ve finále Ligy mistrů.

Ke svému novému zaměstnavateli se připojí po mistrovství Evropy v Německu, na kterém budou „Les Bleus“ patřit mezi aspiranty na titul. Francouzi se v základní skupině D utkají s Rakouskem, Nizozemskem a Polskem. Mbappé je kapitánem reprezentace, nastoupil do 77 mezistátních utkání a dal 46 branek.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Fanoušci byli neskuteční, chválí hokejista Flek. Řekl, proč někteří hráči nebyli u Pavla

Tagy: