Údolí smrti vzalo další život. V padesátistupňové výhni tam zahynul výletník na motorce

Úmorná vedra si v kalifornském Údolí smrti v Americe vyžádala lidský život. V sobotu tam na úžeh zemřel motorkář, informoval web NBC News. V době tragédie na místě, kde pravidelně padají teplotní rekordy, naměřili 53 °C. Zdejší extrémní podmínky nalákaly dobrodruhy z celého světa, napsala agentura The Associated Press.

Šestice motorkářů se v sobotu vydala na projížďku po solných pláních Údolím smrti v Kalifornii, které  je během letních měsíců označováno za nejteplejší místo na zeměkouli. Ve více než padesátistupňových vedrech tam na úžeh jeden z nich zemřel. Další byli ošetřeni na místě,  případně převezeni do nemocnice, informoval americký web NBC News.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická srážka u Protivína. Kamion se střetl s osobním autem, jeden z řidičů nepřežil

USA se v těchto dnech potýkají s mimořádně vysokými teplotami. Podle tamní Národní meteorologické služby vedra zasáhla především západní část Spojených států. Naměřených 53 °C v Údolí smrti po 17 letech překonalo tamní maximum. Agentura The Associated Press informovala, že na místo vyrazili dobrodruzi z celé země, aby extrémní podmínky okusili na vlastní kůži.

Podle zpravodajského webu CNN by do středy mohly v USA padnout teplotní rekordy na stovkách míst.

Údolí smrti získalo svůj název poté, co se zde v 19. století ztratila skupina výletníků, která hledala zkratku ke kalifornským zlatým polím. Jeden z nich na poušti zahynul.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hurikán Beryl pustoší Karibik. Sílu živlu na vlastní kůži pocítil reportér CNN, ukazuje video

Tagy: