Legenda akčních filmů vzdala hold Česku. Na setkání s van Dammem dorazil Jákl i Jágr

Jean-Claude Van Damme v Praze

Legenda akčních filmů, Jean-Claude van Damme, zavítala do Prahy, kde ho s jásotem vítaly stovky fanoušků. CNN Prima NEWS prozradil, co je jeho celoživotní láskou i co se mu líbí na České republice. Na galavečer, kterého se herec zúčastnil, dorazil producent Petr Jákl se svým otcem či hokejista Jaromír Jágr.

Jean-Claude van Damme dorazil do Prahy už v pondělí odpoledne soukromým letadlem. V rámci společenské akce Noc s legendou se potkal se svými fanoušky a jak sám přiznal, nejednalo se o jeho první návštěvu: „Ve vaší krásné zemi jsem už podruhé. Jsou zde nádherné památky, umění a celkově kultura. Vaše země má opravdu co nabídnout.“

Herec zazářil především rolemi v akčních hollywoodských snímcích, v nichž uplatnil celoživotní lásku ke karate. I to bylo jedno z témat, které společně s moderátorem Markem Vašutem během setkání s fanoušky probral.

ČTĚTE TAKÉ: Děsivá diagnóza pro slavného šéfkuchaře. Rakovinu porazím a vrátím se zpět, slíbil fanouškům

Mimo to nezapomněl zmínit svou celoživotní lásku k cestování, která je s jeho profesí spojená. „Myslím, že to je to nejlepší, co může být. Svou rodnou zemi (Belgii, pozn. red.) jsem opustil, když mi bylo 17 let, a od té doby jezdím po světě,“ sdělil herec a začal vyjmenovávat místa, která navštívil.

Jean Claude byl inspirací i pro Petra Jákla a jeho otce, mistra bojových umění a kaskadéra. „Miluju například filmy Krvavý sport nebo Univerzální voják. Van Dammovy otočky a tyhle věci, mě vždycky bavily a baví i doteď “ sdělil CNN Prima NEWS producent Jákl.

Stoly u pódia okupovala jména jako Karlos Vémola, Attila Végh, nebo také Jaromír Jágr. „Chtěl bych se ho zeptat, jak trénoval. Jakou měl motivaci. To jsou věci, které mě zajímají, protože i když mi je padesát, tak si z toho můžu něco vzít,“ řekl slavný hokejista.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dagmar Havlová malbou bojuje s úzkostmi. Pomohlo jí i v dobách manželovy nemoci

Tagy:
Jaromír Jágr Česká republika Karlos Vémola Attila Végh Petr Jákl Noc s legendou kultura Marek Vašut Showtime Jean-Claude van Damme