Russell Crowe je fajn týpek, ocenil Jákl hereckou hvězdu. Věnoval mu speciální český dárek

Producent a režisér Petr Jákl v pořadu Oplatky se nepečou

Oplatky se nepečou s Andreou Ježkovou a Petrem Jáklem

Producent a režisér Petr Jákl má přes léto plné ruce práce. Přesto si našel čas, aby navštívil karlovarský filmový festival, kde se setkal s hollywoodskou hvězdou Russellem Crowem. Právě v jeho společnosti strávil český scenárista příjemné chvíle po slavnostním zahájení Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Jákl to prozradil v pořadu Oplatky se nepečou. Svému australskému kolegovi měl dokonce dát i speciální dárek.

Jákl se měl s Crowem sejít před jeho večerním koncertem, který měl se svou skupinou Indoor Garden Party před hotelem Thermal. Jelikož měl ale držitel Oscara zřejmě plné ruce práce, schůzku odložili. „Nakonec jsme se domluvili, že se potkáme na afterparty. Takže jsem čekal a čekal a on dorazil asi až ve dvě ráno,“ popsal režisér.

Ačkoliv si na Crowea musel počkat, vůbec toho nelituje. S hollywoodskou hvězdou si totiž stihl popovídat nejen o práci, ale také o jeho rodné zemi. „Na afterparty jsme strávili nějakou chvilku. Povídali si o našem filmu Land of Bad, který teď dokončujeme a ve kterém hraje Crowe hlavní roli, a také o Austrálii,“ řekl Jákl.

ČTĚTE TAKÉ: Herečka Svátková o Croweovi: Mám ráda medvídkové typy mužů. Jako herec je geniální

Právě pro australské Sydney má totiž známý režisér slabost. „Sydney je moje srdcová záležitost, protože jsem tam byl na olympiádě v roce 2000. Croweův partner ve firmě je zase olympionik ve vodním pólu, takže jsme měli spoustu dobrých témat, o kterých jsme si mohli popovídat. Bylo to strašně fajn,“ uvedl.

Moderátorce Andree Ježkové se poté svěřil, že měl pro svého zahraničního kolegu připravený speciální dárek. „Jelikož jsem se dozvěděl, že má Russell rád hodinky a sbírá je, koupil jsem mu české hodinky značky Prim,“ popsal producent. „Je to fajn týpek,“ doplnil.

I přes své vytížení si najde čas na dovolenou

Jákl v pořadu Oplatky se nepečou promluvil i o své práci. Kromě snímku Land of Bad teď připravuje i další filmy. Jako producent pracuje na filmu Locked s Anthonym Hopkinsem. „Nejvíce se teď věnuju natáčení filmu Flight risk s Melem Gibsonem, ve kterém hlavní roli pilota hraje Mark Wahlberg. Sleduju jeho natáčení v Las Vegas a také se zabývám vznikem hororového thrilleru Don't Move v Bulharsku, odkud mi chodí přehled toho, co se ten den natočilo,“ vyjmenoval některé své projekty Jákl.

„Mám to tak, že vždycky se něco dokončuje, něco připravuje a něco je ve vývoji. Je toho dost, ale bere mi to méně času, než když jsem dělal jako režisér, scenárista a producent na Žižkovi, protože tam jsem musel být od rána do večera úplně u všeho,“ dodal.

I přes své pracovní vytížení si najde čas na dovolenou. „I v tomhle půlroce (jsem byl) s rodinou na poměrně velkém množství dovolených. Ale mám to tak, že vlastně pracuju o víkendech i na dovolených, protože mám rád, když dvě hodinky denně pracuju a potom mě po návratu něco nečeká už od rána. Když někomu zavolám nebo něco napíšu o dovolené, ani to neberu jako práci,“ řekl Jákl.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Co si o karlovarském filmovém festivalu myslí místní? Více se dozvíte ve videu níže.

Tagy: