Hrůza v Brazílii: Zřícené letadlo vzplálo. Těla byla ohořelá a na kusy, líčí svědek

Dvanáct lidí na palubě malého letadla zahynulo v neděli ráno při havárii v brazilské Amazonii. Podle místního tisku bylo v letadle také dítě. K neštěstí došlo krátce po vzletu. Stroj měl explodovat po nárazu do stromů. Informovala o tom agentura AP.

Stroj se zřítil nedaleko hlavního letiště ve městě Rio Branco u metropole brazilského státu Acre. O tragédii informovala kancelář guvernéra Gladsona Cameliho. Příčina pádu zatím není známa.

ČTĚTE TAKÉ: Vteřiny od katastrofy: Letadla se skoro srazila nad Oregonem, nebezpečný manévr zachytil radar

Na sociálních sítích se objevilo video z havárie, které údajně zachycuje hořící vrak letadla v lese, uvedla AP.

„Letadlo vletělo do stromů a po nárazu explodovalo. Těla byla roztrhaná a ohořelá,“ uvedl za místní policii pro web Amazônica Mario Sandro Martins. Kvůli tomu není možné provést jejich identifikaci. Policisté budou muset provést testy DNA. Na palubě mělo být deset cestujících včetně jednoho dítěte a dva členové posádky. Někteří měli namířeno k lékaři do města.

Plameny se hasičům podařilo dostat pod kontrolu asi po čtyřech hodinách. Poté odklízeli těla a trosky. „Není možné se na místo dostat vozem, proto bylo získat kontrolu nad ohněm o něco těžší. Používali jsme pouze hasicí přístroje,“ řekl kapitán hasičů Francisca Fragoso.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Českem darovaný tank T-72 se zúčastnil operace v Záporoží. Podívejte se na něj v akci níže.

Tagy: