Louisova slova o Alžbětě II. rozplakala maminku Catherine. Co chlapec řekl o prababičce?

Malý princ Louis zaujal mnoha grimasami.

Před novou princeznou z Walesu Catherine stál tento čtvrtek nelehký úkol. Právě ona musela svým třem dětem Georgovi, Charlotte a Louisovi říct o skonu jejich milované prababičky. Co přesně jim sdělila, zůstane nejspíše za zdmi paláce. Princezna se nicméně na páteční procházce před hradem Windsor s veřejností podělila o to, jak reagoval její nejmladší syn. Jeho slova ji rozplakala.

Když se Catherine společně se svým manželem princem Williamem, jeho bratrem Harrym a manželkou Meghan objevila v sobotu odpoledne před hradem Windsor, aby pozdravila lidi, kteří přišli uctít památku zesnulé Alžběty II., stála poblíž také 28letá Banita Ranowová. Ta deníku Mirror vylíčila, že slyšela, jak princezna z Walesu vyprávěla dětem, které stály kousek od ní, o tom, jak dojemně reagoval její nejmladší syn Louis na smrt jeho prababičky.

„Louis řekl, že babička je teď alespoň opět s pradědečkem,“ vylíčila podle Ranowové Catherine dětem. Při těchto slovech se měla 40letá princezna rozplakat.

Catherine si totiž se zesnulou královnou velice rozumněla. Znaly se skoro 20 let. „Děkuji za laskavost, kterou prokazovala mojí rodině i mně. A děkuji jí i jménem celé své generace, protože nám byla vzorem svou službou a důstojností ve veřejném životě. Jsem rád, že moje žena Kate ji měla možnost poznat skoro dvacet let a že naše děti s ní mohly strávit letní prázdiny a vytvořit si vzpomínky, které jim vydrží na celý život,“ uvedl ve svém prohlášení princ William.

Tragickou zprávu se děti dozvěděly od matky

Právě Catherine byla přitom ta, která jejich dětem smutnou zprávu oznámila. Když se princ William dozvěděl o zhoršujícím se zdravotním stavu královny Alžběty II., ani na chvíli nezaváhal a okamžitě vyrazil do Skotska. Chtěl se svou babičkou strávit poslední chvíle jejího života. Naopak Catherine tehdy zůstala v Londýně. „Catherine nepřijela do Balmoralu, aby mohla zůstat s dětmi. Ještě než vyšlo oficiální oznámení, velmi jemně zprávu Georgovi, Charlotte a Louisovi řekla sama,“ řekl zdroj časopisu Closer Weekly.

Catherine chtěla, aby se děti tuto tragickou zprávu dozvěděly přímo od ní. „Pečlivě volila slova. Bylo tam mnoho slz a objetí a samozřejmě jsou děti rozrušené,“ pokračoval zdroj blízký královské rodině.

O smrti 96leté panovnice veřejnost ve čtvrtek večer informoval Buckinghamský palác. „Královna zemřela ve čtvrtek odpoledne pokojně na zámku Balmoral,“ uvedl palác.

Tagy:
Velká Británie Alžběta II. William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Louis, princ z Cambridge princezna z Walesu Catherine