Zvrat v případu loupeže na pražské benzince. Čepadlářka ji nafingovala, uvedla policie

Čerpadlářka měla nafingovat loupež

Přepadení benzínky bylo fingované

Údajnou loupež na čerpací stanici v Praze 9 ze začátku září fingovala čerpadlářka, oznámil pražský policejní mluvčí Richard Hrdina. Policie původně pátrala po maskovaném muži, který prý benzinku přepadl s nožem a ukradl odtamtud několik desítek tisíc korun.

Během vyšetřování ale policie zjistila, že loupež byla předstíraná a nakonec obvinila čerpadlářku a její kamarádku. Podle policie si chtěly peníze rozdělit. Jsou obviněné ze zpronevěry, hrozí jim až pět let vězení.

„Kriminalistům se ve velmi krátké době podařilo zjistit, že v prvopočátku žena, která měla být přepadena, se vzhledem k svému zatížení mnoha exekucemi, početné rodině a s tím spojenými výdaji domluvila se svojí sedmadvacetiletou přítelkyní na tom, že nafingují přepadení a takto získané peníze si rovným dílem rozdělí,“ uvedl Hrdina.

Dodal, že při výsleších se ženy přiznaly a uvedly, jak naložily s penězi, kde se zbavila údajná pachatelka nože a kde spálila oblečení. Mladší z žen si také za peníze z fingované loupeže koupila motocykl.

Tagy: