Lucie Bílá prodělala koronavirus. Po nemoci stihla otevřít divadlo i koncert

Po prodělané obávané nemoci COVID-19 už zpívá jak dřív.

Ještě před pár dny byla Lucie Bílá doma v posteli a potila ze sebe COVID-19. Povinná karanténa jí už ale skončila, a tak se mohla vrhnout do náruče fanoušků a diváků. A to skoro doslova. Lucie otevřela své divadlo koncertem a i po prodělaném koronaviru se silnou rýmou jí to zpívalo velmi dobře.

I když jsou veřejné akce omezené a ve vnitřních prostorách jsou povinné roušky, zpěvačka si i tak pochvalovala příval energie, kterou jí publikum dávalo. „Koncert jsem si neuvěřitelně užila. A jak jsem říkala divákům, že si je budu pamatovat jako první pusu, tak se už těším na další věci, bude to super,“ řekla Lucie Bílá po prvním vystoupení.

Lucie se během koncertu dvakrát převlékla, a to vždy do černých šatů. „Vůbec nechci chodit v černém, ale 35 let chodím v černém. Nemám ráda černou barvu, něco se změnilo, dneska jsem přišla na jeviště a říkala jsem si: ‚Ježiš, nemám tu sukni moc krátkou?‘ a přitom minisukně ke mně patří jako párek k rohlíku, ale ty barvy ne,“ upřesnila.

Podle ní to bylo způsobené celkovou atmosférou. „Je to asi tím, že bych chtěla lidi nakazit dobrou náladou. Neříkám, že ji vždycky mám, ale aspoň se o to snažím,“ říká zpěvačka, která mimo zpívání má i jiné aktivity a k tomu otevřela své vlastní vytoužené divadlo.

V divadle zlaté slavice by ráda hrála i Dagmar Havlová

„Jsem šťastná ze spojení se Simonou Stašovou. Martin Dejdar by tady taky rád hrál, a dokonce jsem zjistila, že by tady hrála i paní Dagmar Havlová. Za tu možnost jsem ráda, protože tady budou jenom ti nejlepší,“ pochlubila se zlatá slavice.

V rodinném divadle pracují i syn Filip Kratochvíl a bratr Karel Zaňák. Oba poslali Lucii otázku: „Proč já?“

„To se ptá Filip? Já si nemyslím, že si rodiče vybírají děti, ale opačně. Tak doufám, Filipe, že ses nesekl, že ses nechtěl podívat do jiných řad,“ vzkázala svému synovi a také na něj prozradila zajímavé věci.

Je to zvláštní člověk, nemá Instagram ani Facebook, má nějaký hluboký vnitřní život, což obdivuji...

„Je to zvláštní člověk, nemá Instagram ani Facebook, má nějaký hluboký vnitřní život, což obdivuji. Někdy má názory, kterým ani já málem nerozumím, ale jsou pro mě vzácné, protože se dozvídám věci, které jsou mezi nebem a zemí,“ prozradila Lucie.

Od svého bratra dostala také otázku, kdy konečně zvolní. „Když můj bratr Karel vstoupil do mého týmu, tak řekl: ‚Kdybych věděl, kolik je u tebe práce, tak jdu do dolu,‘“ řekla s úsměvem cílevědomá zpěvačka.

„Ale nezvolním. Taky jsem myslela, že zvolním, ale zjistila jsem, že čím jsem starší, tím více přidávám. Dělá mi dobře být platná, nesedět doma, že bych měla být hýčkaná,“ dodala Lucie Bílá.

Tagy: