Dojemné loučení s Lucií, kterou zasáhla zbloudilá kulka. Slova pro její dceru berou u srdce

Případ zastřelené Lucie

Pokračování případu zbloudilé střely

Rodina a známí mladé maminky Lucie, kterou měla ve slovenských Čachticích usmrtit zbloudilá kulka z pušky bývalého policisty, se vyrovnávají s nenahraditelnou ztrátou. S tragickou situací se snaží popasovat i kolegové zesnulé v tamní mateřské škole, kterou navštěvuje také Luciina tříletá dcera. Jedna ze sousedek neštěstím zasažené rodiny pro slovenský deník Nový čas uvedla, že jsou všichni psychicky na dně, pláčou a stále nevěří, že se něco takového stalo. „Malou už dali do školky. Když viděla maminku na fotce se zapálenou svíčkou, okamžitě se zarazila. Řekli jí, že se maminka proměnila v anděla," sdělila.

S milovanou učitelkou a matkou se na sociálních sítích rozloučila i jedna z jejích kolegyň z práce. „Za všechny ze školky se s tebou loučíme, naše milá Lucko. Jak za všechny děti, kterým si dávala lásku a úsměv, tak i za rodiče, kteří ti svěřili své děti do péče. Slibuju ti, že se stejnou láskou budeme tvůj poklad ve školce opatrovat. S láskou navždy v našich srdcích,“ napsala na Facebook Ivett se slibem, že budou na její dcerku dávat pozor. Informoval o tom Nový čas.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Policie hledá svědky tragické nehody na Královéhradecku. Muže v noci zabil nákladní vůz

Podle ředitelky mateřské školy třiatřicetiletou Lucii děti milovaly a kolegové na ni vzpomínají jako na „sluníčko“.

Nehľadaj ma a neplač. Nie som tu. Som tisíce vetrov, ktoré fúkajú. Som diamantové odlesky na snehu. Som slnečné svetlo...

Posted by Ivett van Wingerden on Monday, September 18, 2023

Následně se pod příspěvkem vyjádřili i další uživatelé sociálních sítí. „Takové krásné vyznání si Lucka zaslouží. Snad ji tam nahoře budou andělé opatrovat,“ napsala v komentářích jedna z nich. „Běhá mi z toho mráz po zádech. Je to neskutečná tragédie. Zemřít jenom tak před zrakem blízkých. Upřímnou soustrast celé rodině,“ sdělila další.

Ještě dále, od slov k činům, se však rozhodli zajít rodiče dětí ze školky, kde Lucie pracovala. Aby zmírnili trápení celé rodiny, snaží se pomoci prostřednictvím veřejné sbírky. „Rozhodli jsme se vytvořit sbírku pro dceru a manžela. Přikládám číslo účtu pro ty, kteří by chtěli přispět,“ stojí v oznámení na sociální síti.

Milí priatelia, Možno ste počuli o tragedii v Čachticiach kde nám tragicky zahynula pani učiteľka a maminka Lucka ❤️🙏😪...

Posted by Radka Surová on Tuesday, September 19, 2023

Nejasnosti kolem úmrtí

Slovenská policie z usmrcení mladé učitelky obvinila osmačtyřicetiletého muže – bývalého policistu. Tomu měla omylem vystřelit zbraň v okamžiku, kdy prováděl její údržbu, a to v příbytku své matky. „Vyšetřovatel ho obvinil z přečinu zabití. Procesní úkony stále probíhají,“ uvedla policejní mluvčí Katarína Kuzmová. Policie stále zjišťuje, jak k celé tragédii vůbec došlo. Zbraň i střelivo procházejí balistickou expertizou.

Sousedé jsou ale přesvědčeni, že obžalovaný Lucii pronásledoval, jinak by se podle nich nic takového nemohlo stát. „Čistit si zbraň u mámy doma je absolutní blbost. Prostě ji sledoval dalekohledem na kulovnici a zbraň mu vystřelila. Jiná možnost není,“ tvrdí někteří podle informací webu Zoznam.sk.

Taková tvrzní však již nyní vyvracejí kriminalisté. „Dosavadní vyšetřování dostatečně prokázalo, že obviněný při údržbě dlouhé kulové zbraně porušil důležitou povinnost uloženou zákonem, podle kterého je jako držitel zbrojního průkazu povinen dbát zvýšené opatrnosti při zacházení se zbraní a střelivem. V důsledku porušení této povinnosti došlo k náhodnému výstřelu kulky, která byla vymrštěna hlavní zbraně a zasáhla poškozenou, přičemž jí způsobila zranění, jímž na místě podlehla,“ uvedli policisté na Facebooku s tím, že obviněný muž se nachází v cele předběžného zadržení.

Sledujte nový podcast HLASY ZLOČINU: Nejhorší sériový vrah Česka byl na pohřbu své oběti. Zvonil na umíráček, zašel i na hostinu

Tagy: