Útok rotvajlerů na Plzeňsku: Sofinku čekají další operace. Majitel ukázal psy televiznímu štábu

Dívku, kterou napadli rotvajleři, pravděpodobně čekají plastické operace a další lékařské zákroky. Majitel psů je připraven rodině vše finančně kompenzovat. Ale přál by si, aby nebyli utraceni. Reportérce Alex Hrdinové se s mužem podařilo spojit. Dokonce jí ukázal i dvojici rotvajlerů, kteří na holčičku zaútočili.

Dvouletá fena Zoye a tři a půl roku starý pes Nano sehráli hlavní roli při napadení desetileté Sofie. Televiznímu štábu CNN Prima NEWS se jako jedinému podařilo psy natočit. „Přišli jste jako cizí lidi a oni jsou absolutně v klidu,“ uvedl pro CNN Prima NEWS jejich majitel. Teď jsou zvířata v karanténě.

„Fenku si hladila a jak byla roztomilá, chtěla si ji natočit. Ve chvíli, kdy vzala mobil a zvedla ruku, tak pes ji bránil. Myslel si, že jí chce ublížit,“ popsal majitel psů osudnou situaci. Jeho domněnku potvrdila i kynoložka. „Když zvednete ruku, zvednete ji rychle, tak se může leknout, může to považovat za útok na něj,“ upřesnila kynoložka Petra Vodrážková.

ČTĚTE TAKÉ: Psí hrdina Proteo zemřel při záchraně v Turecku. Doma mu vzdali hold, rakev zdobil symbol

Sofinka před půl rokem utekla z Charkova

Muži se podařilo nejspíš najít i místo, přes které se rotvajlerům podařilo utéct z průmyslového areálu. Po 400 metrech psi narazili na partu dětí. Výsledek už znáte. „Sofinka má za sebou dvě operace, jedna ji čeká ještě v sobotu. Bohužel nožičky necítí a podle těch ran, které má, lze předpokládat, že bude následně potřebovat i plastické operace,“ popsal zmocněnec rodiny a jednatel společnosti Nazar-invest Alexandr Brejcha.

S matkou před půl rokem dívka přicestovala z ukrajinského Charkova za lepším životem. Teď ale prožívají obě pravděpodobně nejnáročnější období. Sofinka v péči lékařů určitě stráví ještě několik týdnů. „Je živé děvče a je všeobecně oblíbená. Rozhodli jsme se ji pozdravit a dát jí najevo, že na ni myslíme. Tak jsme jí koupili medvěda, který by ji měl hlídat,“ doplnil Brejcha.

Majitel psů se chce na léčbě peněžně podílet. „Co budou chtít, jakékoliv náhrady jsem ochoten uhradit,“ řekl. Jaký bude další osud dvojice rotvajlerů, kvůli kterým skončila na jednotce intenzivní péče, zatím není jasné. U současného majitele ale zůstat nemohou. Oba jsou teď v karanténě. Veterinář u nich vzteklinu vyloučil před několika dny. „Chtěl je dát do dobrých rukou, tady vidíte, že nejsou agresivní,“ uzavřel. Je ale otázkou, zda se jim nový domov podaří najít.

Tagy: