Malér v českém týmu před klíčovým zápasem. Reprezentaci opustili tři hráči, zašli na diskotéku

Jakub Brabec (první zleva), Vladimír Coufal (druhý zleva) a Jan Kuchta v noci porušili interní pravidla fotbalové reprezentace a před zápasem s Moldavskem opustili mužstvo.

Ohlasy na večírek fotbalistů

Obránci Jakub Brabec s Vladimírem Coufalem a útočník Jan Kuchta v noci zásadním způsobem porušili interní pravidla české fotbalové reprezentace a před pondělním závěrečným zápasem kvalifikační skupiny o postup na mistrovství Evropy proti Moldavsku v Olomouci opustili mužstvo. Národní tým o tom informoval na sociální síti X. Vedení reprezentace prohřešek nespecifikovalo, podle deníku Sport trojice navštívila v hanácké metropoli noční klub, kde popíjela alkohol a vydržela až do ranních hodin.

O jaký prohřešek se přesně jedná, vedení reprezentace neuvedlo. Český tým se během soboty přesunul přes Ostravu do dějiště utkání Olomouce z Varšavy, kde v pátek remizoval 1:1 s Polskem.

ČTĚTE DÁL: Češi první mečbol nevyužili. Z Polska vezou bod, o postup na EURO si to rozdají s Moldavskem

Mužstvo zůstalo ve své skupině na postupovém druhém místě a k účasti na šampionátu v příštím roce mu stačí s Moldavskem remizovat. Brabec, Coufal i Kuchta nastoupili v Polsku v základní sestavě.

Fotbalisté měli po přesunu do Olomouce volnější program a regenerovali. Trojice zkušených hráčů Brabec, Coufal a Kuchta ale večer vyrazila do nočního klubu Belmondo, což deník Sport doložil v článku fotografiemi. Na nich je mimo jiné i člen výkonného výboru FAČR a trenér futsalového národního mužstva Tomáš Neumann. Podle deníku trojici hráčů doprovázel také bývalý reprezentant a nyní obránce Sigmy Olomouc Filip Novák.

Coufal z West Hamu s Brabcem z Arisu Soluň patří k hlavním oporám národního celku a podle počtu startů jsou druhým a třetím nejzkušenějším hráčem aktuálního výběru trenéra Jaroslava Šilhavého za kapitánem Tomášem Součkem. Sparťan Kuchta zatím nastoupil za reprezentaci k 20 utkáním.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: I jinde řeší problémy v realizačním týmu. Třeba na Slovácku

Tagy: