Matka nutila své děti jíst psy. Byt byl plný odpadků, po zdi lezli švábi

Ukrajinská policie zachránila dvě hladovějící děti ve věku dvou a čtyř let. Matka je nutila jíst toulavé psy, které zabíjela. Byt v Charkově, kde rodina žila, vypadal spíše jako doupě. Podle slov sousedů i pozdějšího vyjádření policie byla domácnost přeplněná odpadky a po stropě lezli švábi.

Když policie do obydlí vtrhla, děti byly podle jejího zjištění obklopené vlastními výkaly. Toaleta byla rozbitá, navíc po ní lezly krysy. Nezaplacené účty navíc poukazovaly na to, že přívod vody do bytu byl přerušen už dávno. Třicetiletá matka své potomky navíc nutila jíst toulavé psy, které na ulicích zabíjela a nosila domů jako zdroj obživy.

Podle souseda byl zápach z bytu nesnesitelný, děti údajně navíc vůbec nechodily ven. Právě na základě stížností ze strany sousedů se policie případem začala zabývat. Matce nyní hrozí pět let vězení, obě děti byly převezeny do nemocnice na vyšetření.

Na místo dorazili také aktivisté za práva zvířat. Ti se postarali o čtyři živé psy, které policie v bytě našla. Kolik psů matka v minulosti zabila, aby jimi nakrmila vlastní děti, není známo.

Nejde přitom o první incident, který se matce stal v souvislosti s opatrovnictvím a výchovou dětí. Dětí má totiž pět, přičemž každé s jiným mužem. O nejstarší z nich se stará otec, další dvě skončily v sirotčinci. Je možné, že do této instituce poputují také dva nedávno zachránění nejmladší sourozenci.

Tagy: