Matka rdousila, bila a topila pětitýdenního syna. Za vraždu si odsedí 18 let, potvrdil soud

Nejvyšší soud odmítl dovolání ženy, která v Klepáčově na Šumpersku zavraždila pětitýdenního syna. Odpyká si 18 let ve vězení. Nejvyšší soud rozhodoval bez veřejného jednání. Výsledek bez dalších podrobností sdělila mluvčí soudu Gabriela Tomíčková.

Matka podle pravomocného rozsudku napadla plačícího syna několika způsoby, příčinou úmrtí byl otok mozku. Čin se odehrál v ubytovacím zařízení vyčleněném pro ukrajinské uprchlíky. Cizinka, která má další dvě nezletilé děti, do Česka přijela s manželem pracovat v době před ruskou invazí na Ukrajinu. Vinu opakovaně popřela.

ČTĚTE TAKÉ: Zavraždil rodiče malé dívky, kteří mu chtěli pomoct. Muže teď v USA popravili smrtící injekcí

Ženě za vraždu hrozilo až 20 let vězení. Krajský soud v Olomouci jí vyměřil 18 let, verdikt potvrdil i vrchní soud. Podle rozsudku šlo o vraždu spáchanou zvlášť surovým způsobem na bezbranném dítěti.

Matka se činu dopustila v době, kdy její manžel nebyl v Česku. Syna podle obžaloby fyzicky napadla proto, že neustále plakal. Kojence podle vyšetřování nejprve udeřila do hlavy, pak jej opakovaně rdousila rukama a následně mu ponořila hlavu do vody.

Kojenec utrpěl mnohočetná zranění vnitřních orgánů včetně krvácení do mozku a zlomeniny žebra. Ráno matka přivolala záchrannou službu, už však bylo pozdě.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Matkovražda na Chrudimsku. Ženu z Boru u Skutče měl zabít její syn. Policisté ho zadrželi

Tagy:
dítě vražda trest matka soud Šumpersko Nejvyšší soud České republiky