Matky prodávaly dcery pedofilovi z Mostecka, zneužívání se samy účastnily. Z detailů mrazí

Obžalovaný z pedofilie u soudu

Znásilňování malých holčiček jejich vlastními matkami začal rozplétat ústecký krajský soud

Krajský soud v Ústí nad Labem se zabýval otřesným případem sexuálního zneužívání dívek. Třiapadesátiletý muž měl podle státní zástupkyně znásilňovat dvě holčičky ve věku odhadem jeden a čtvrt a pěti či šesti let. Na zneužívání se měly podílet i matky zneužívaných dětí. Obžalovaní u soudu přiznali vinu. Hrozí jim až dvanáctileté odnětí svobody.

Muž z Mostecka, který jinak vedl spořádaný rodinný život, si měl podle vyšetřovatelů domlouvat své zvrhlé schůzky po internetu. „Přes internetový kontakt pak docházelo k osobním schůzkám s matkami a tedy i k znásilňování dětí,“ uvedla státní zástupkyně Klára Kubátová.

ČTĚTE DÁLE: Ne znamená ne. Novou definici znásilnění schválili poslanci, zpřísní i tresty za sex s dětmi

Nejen, že své děti matky muži prodávaly, ale zneužívání se také přímo účastnily. Obžalovaný muž ženám dával pokyny, jakým způsobem má celý akt probíhat. „Instruoval ji k tomu, aby dceři zasouvala do vaginy různé předměty,“ uvedla státní zástupkyně při čtení obžaloby. Ženy také vytvářely z celé akce fotodokumentaci.

Muž se zřejmě záměrně soustředil na bezbranné oběti. Starší ze zneužívaných dívek trpěla Downovým syndromem. „U obžalovaného byla zjištěna parafilie, a to pedofilie. Znalci navrhli uložení ochranného léčení ústavní formou,“ upřesnila Kubátová.

„Pro tento druh kriminality je specifické, že trestná činnost je oznamovaná oběťmi po měsících i letech,“ přiblížil policejní mluvčí Ondřej Moravčík. Zároveň dodává, že po delším čase u obětí dojde k překonání obav z oznámení protiprávního jednání.

Konečný rozsudek v případě ústeckého pedofila a jeho kompliců by mohl padnout na podzim. I přes tvrdé tresty případů znásilnění a kuplířství podle policie neustále přibývá.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hrůzný incident v Jihlavě: Opilý muž měl znásilnit sedmiletou dívku, vylákal ji na záchody

Tagy: