Maximální rychlost 322 km/h. Indové pracují na elektromobilu, který šokuje výkonem

Indická společnost Mean Metal Motors se chce probojovat do světa elektrických supersportů. Představila proto koncept vozu s extrémně vysokým výkonem a přísně aerodynamickou karoserií. Auto sice ještě neexistuje, ale už ho lze objednat.

Auta indické provenience na evropských silnicích příliš vidět nejsou a značky jako Mahindra, Tata nebo Maruti Suzuki Evropanovi mnoho neříkají. Teď chce ale řady automobilek z Indie rozšířit projekt jménem Mean Metal Motors. Chystá se začít vyrábět elektrický supersportovní vůz, který má potenciál právě v Evropě nebo USA.

Model nese jméno Azani a šokuje svými parametry. Pohání ho elektromotory s kombinovaným výkonem rovných 1 000 koní a točivým momentem 1 000 Nm. To má supersportu zaručit ostrou akceleraci z nuly na 100 km/h za 2,1 sekundy, čímž míří do kategorie nejrychlejších aut světa. Maximální rychlost je 322 km/h.

Novinka ale nabídne také solidní dojezd na jedno nabití. Firma tvrdí, že bude mít na palubě baterii s kapacitou 120 kWh, což by jí mělo zaručit až 523 kilometrů. Je ale zřejmé, že pokud majitel bude využívat extrémní schopnosti auta, jeho dojezd se značně zkrátí. Azani by měl být vybaven sadou bezpečnostních asistentů nebo velkým head-up displejem využívajícím rozšířenou realitu, podobně jako třeba Škoda Enyaq iV.

Azani je už možné na stránkách Mean Metal Motors rezervovat. Firma ale zatím nezveřejnila cenu vozu nebo datum, kdy ho hodlá představit v sériové podobě. Nemuselo by ale jít o výkřik do prázdna, protože se společnost chlubí řadou investorů i předchozími projekty. Možná bude mít Indie svůj první elektrický supersport.

Tagy: