Olympijskou smolařku dohnaly další problémy: Hopjáková kvůli penězům musí rušit závody

Zúčastnila se dvou olympiád, na obou se zranila. A jako kdyby smůla nechtěla snowboardistku Vendulu Hopjákovou pustit ani teď – jelikož jí Dukla neprodloužila smlouvu, česká reprezentantka musí měnit plány. Na několik závodů v sezoně jí nezbydou peníze, v ohrožení se ocitla i její příprava.

Pokud by se vyhlašoval největší pecháček českého sportu, měla by velkou šanci na stupně vítězů. Osmadvacetiletá snowboardistka Vendula Hopjáková je sice ve své disciplíně dvojkou za Evou Adamczykovou (dříve Samkovou), s prknem na sněhu ale zažila i spoustu bolesti.

Na olympiádě v Pchjongčchangu 2018 si zranila kotník. Letos na hrách v Pekingu utrpěla zlomeninu ruky, už celý předchozí rok byla každou chvíli v péči lékařů.

Po tom všem by ráda uspěla na své olympiádě číslo tři, která se má za čtyři roky konat v Miláně a Cortině d'Ampezzo. Zase jednou se však musí poprat s nepřízní osudu – v Dukle jí totiž neprodloužili smlouvu, takže má náhle obrovské problémy s financováním přípravy i celé nadcházející sezony.

„Pořád je mi z toho smutno, ale co se dá dělat,“ řekla rodačka z Loštic na Šumpersku. „Nevím, jak to bude. Samozřejmě bych se na další olympiádu chtěla podívat. Doufám, že seženu sponzory, abych mohla závodit, trénovat a že tam za čtyři roky odjedu. Itálie by byla splněný sen.“

Bude to teď mít mnohem těžší než soupeřky. Peníze si musí obstarávat sama, byla nucena zredukovat počet tréninkových soustředění na sněhu, několik drahých závodů vynechá. Bez pomoci od sponzorů by mohla na pokračování kariéry rovnou zapomenout.

„Ještě teď rychle vydělávám peníze, abych měla na zimu našetřeno a mohla si dovolit odjet z Česka,“ popisovala pro Blesk.cz. „Nevzdám se. Skončím, až sama budu chtít. Ne proto, že mě někdo nechce podporovat v tom, co se snažím dělat už od mala. Bude to hodně náročná sezona, věřím ale, že to zvládnu.“

Tagy: