Merci, Leo! PSG oficiálně potvrdilo Messiho odchod. Dojemné sbohem od prezidenta klubu

Po dvou sezonách je u konce spojení Paris Saint-Germain s Lionelem Messim. Francouzský celek to v sobotu oficiálně oznámil na svých webových stránkách, kde argentinské hvězdě srdečně poděkoval za služby, které v týmu odvedla.

„PSG je hrdé na to, že mohlo mít ve svých řadách nejlepšího hráče historie. Přejeme Leovi mnoho dalších úspěchů ve zbytku jeho kariéry,“ uvedl klub ve svém prohlášení.

Messi debutoval za PSG po přestupu z Barcelony 29. srpna 2021 v zápase proti Remeši, kdy odehrál závěrečných 25 minut a byl u výhry 2:0. Na první gól za pařížský celek si musel měsíc počkat, v Lize mistrů přispěl k vítězství 2:0 nad Manchesterem City. Na ligové scéně se prosadil až 20. listopadu 2021, když pečetil výhru 3:1 nad Nantes.

Argentinec za PSG nasbíral 74 startů, ve kterých nastřílel 32 gólů a připsal si 35 asistencí (statistika před sobotním zápasem PSG s Clermontem, pozn. red.). Na konto si připsal dva tituly v Ligue 1 a s klubem vyhrál i francouzský superpohár. K zisku kýžené Ligy mistrů ale PSG nedovedl.

K TÉMATU: Nastal čas roztrhat projekt PSG? Superhvězdy nedělají dobrotu, chybí plán, míní experti

„Chtěl bych poděkovat Leovi Messimu za jeho dvě sezóny v Paříži,“ řekl Násir Al-Chelajfí, prezident Paris Saint-Germain. Dodal, že pro něj bylo potěšením vidět sedminásobného vítěze Zlatého míče v modročervených barvách v Parku Princů vyhrát dvakrát po sobě francouzský titul a inspirovat mladé hráče klubu. „Jeho přínos pro PSG a Ligue 1 nelze podceňovat. Přejeme Leovi a jeho rodině vše nejlepší do budoucna,“ doplnil.

Rozloučil se také sám Messi. „Děkuji klubu, městu Paříž a jeho obyvatelům za tyto dva roky. Přeji jim to nejlepší do budoucna,“ uvedla odcházející hvězda. Kam povedou Messiho další kroky zatím není zřejmé. Podle všeho se nabízejí tři varianty.

Brzy šestatřicetiletý fotbalista by mohl kývnou na pohádkové peníze z Arábie, případně se vrátit do Barcelony. Spekuluje se i o variantě odchodu do zámořské MLS, kde má na něj políčeno Inter Miami. Ten s arabským Al Hilalem měl dokonce Messimu poslat už i konkrétní nabídku. Podle tamních médií je ve hře čtyřletý kontrakt na 50 milionů eur ročně (cca 1,2 miliardy korun).

Francouzský deník L'Équipe dokonce nastínil možnost, že by Argentinec podepsal čtyřletý kontrakt s Interem Miami a obratem putoval na dvouleté hostování do Barcelony, čímž by Katalánci mohli obejít přísné finanční podmínky. Část mzdy by totiž v tomto případě hradil americký klub.

Tagy:
FC Barcelona Lionel Messi Ligue 1 Major League Soccer Stade de Reims Liga mistrů UEFA Manchester City FC Paris Saint-Germain FC Inter Miami CF FC Nantes