Minimum spánku a 14denní karanténa. Jak miss z Česka bojuje o světový titul v Thajsku

Dva týdny sama na hotelovém pokoji v Bangkoku teď tráví Denisa Spergerová. Miss Czech Republic z roku 2019 odletěla bojovat na světovou soutěž krásy v thajském Bangkoku, když nahradila Barboru Aglerovou, která si poranila koleno. Miss Grand International potrvá měsíc, z toho ale dívky stráví polovinu zavřené na hotelovém pokoji v povinné karanténě.

Ovšem dvoutýdenní karanténa pro českou královnu krásy ani pro kandidátky z ostatních zemí neznamená 14 dní odpočinku. Dívky mají zadané aktivity, které musejí plnit prostřednictvím sociálních sítí. Všechny probíhají v anglickém jazyce.

„Během těchto dvou týdnů máme několik pohovorů s organizátory soutěže skrz sociální sítě a na každý den máme zadány úkoly. Natáčíme různá videa, ve kterých se přestavujeme nejenom organizátorům, ale také fanouškům. Točíme naši denní rutinu nebo například catwalk,“ uvedla Denisa Spergerová.

V Bangkoku činí časový posun oproti Česku šest hodin, což může působit problémy. „První dva dny jsem byla hrozně unavená, přesto jsem v noci nemohla spát. Teprve teď se s časovým posunem začínám srovnávat a zvykám si,“ doplnila Miss Czech Republic 2019 Denisa Spergerová.

Všechny kandidátky se spolu poprvé setkají po konci karantény, totéž platí pro organizátory. Následně je čekají poslední přípravy na samotné finále, galavečery a také soutěž o nejlepší figuru v plavkách Best in Swimsuit nebo soutěž o nejlepší národní kroj.

Dívky budou také poznávat thajskou kulturu a navštíví památky v Bangkoku. Finále světové soutěže Miss Grand International se koná 27. března, kdy korunku získá pět dívek ze 70 zemí celého světa.

Přípravy na poslední chvíli

Královny krásy se na světové soutěže připravují několik měsíců, ale Denisa Spergerová na to měla pouze necelé čtyři týdny. Nahradila totiž Barboru Aglerovou (Miss Grand International Czech Republic 2020), která si poranila koleno, a do Thajska tak nemohla odletět.

„Nejde jen o garderobu, večerní šaty, národní kroj, ale hlavně o znalost soutěže – jaká je u nich politika, jaký typ dívek hledají a co upřednostňují. Měly jsme s Denisou dlouhé rozpravy o tom, jak by její prezentace měla vypadat, aby se pořadatelům, kteří jsou Thajci, zalíbila,“ popsala zakladatelka a ředitelka národní soutěže krásy Miss Czech Republic Taťána Makarenko.

„Velmi intenzivně jsme pracovali na jejím projevu jak v českém, tak především anglickém jazyce. Denisa do sebe potřebovala dostat drive a sebejistotu, kterou oni milují. Být silná žena, která se nebojí to světu ukázat,“ vysvětlila Makarenko.

Denisa společně s celým týmem Miss Czech Republic měla před odletem velmi napilno. Museli stihnout několik focení a natáčení, aby měli pro organizátory světové soutěže vše připravené, a Češka tak nebyla nijak znevýhodněna oproti jiným kandidátkám.

Čekání na doklady

Dalším důležitým krokem bylo získaní všech potřebných dokumentů, aby Denisa vůbec mohla odletět do Thajska a pobývat tam, což bylo v aktuální covidové situaci velmi těžké.

„Bylo potřeba mít zvací list z Thajska, oficiální potvrzení od hotelu, oficiální smlouvu o reprezentaci ČR v Thajsku. Dále pojištění, které kryje zdravotní, ale také ostatní případné výdaje, kdyby byla Denisa pozitivní po příletu či při odletu z Thajska. Potřebovala také vízum a speciální doklad od ambasády, který je oficiálním potvrzením o vstupu do země. To nám schválili poslední možný den před odletem,“ doplnila Makarenko.

I přesto, že v době příletu Denisy do Thajska probíhaly v Bangkoku protivládní protesty, které si vyžádaly několik desítek zraněných, se královna krásy dle svých slov cítí v bezpečí. „Vidím to stejně jako vy, pouze ve zprávách. Zatím jsem nic nezaregistrovala a cítím se bezpečně,“ uzavřela Denisa Spergerová.

Tagy: