Český tým eSuba míří za titulem. Vybojoval si postup na Samsung Mistrovství ČR

Šestý ročník Samsung Mistrovství ČR v mobilních hrách zná své první účastníky, kteří zabojují o tuzemský titul v masivně populární mobilní hře Wild Rift. První místo v play-off získala eSuba, jedno z nejznámějších českých esportových uskupení. Má tak jisté místo v hlavním listopadovém turnaji.

Na bramborovém stupínku se ocitl tým eKoVy bez jediné výhry, v play-off tak skončil bez medaile. Na dobrou formu nedokázala navázat ani sestava Patres of Love, která se musí spokojit s bronzem. O titul si to tak rozdaly týmy eSuba a STOPWATCH esports.

Nejznámější tuzemské organizaci ve startovním poli se podařilo parádně načasovat výkony a eSuba ve výsledku triumfovala s jednoznačným skóre 3:0.

Konečné pořadí Samsung Midseason ve Wild Riftu je následující:

  1. eSuba (postup na MČR + 10 000 Kč)
  2. STOPWATCH esports (350 MČR bodů + 5 000 Kč)
  3. Patres of Love (200 MČR bodů)
  4. eKoVy (130 MČR bodů)

Celkově se v turnaji představila osmička účastníků, z nichž byla polovina pozvaná a druhá čtveřice se musela kvalifikovat. Do finálních vyřazovacích zápasů se ale dle očekávání probojovalo pozvané esportové kvarteto.

Wild Rift patří mezi nejhranější mobilní hry na světě, přičemž Samsung Midseason je dosud největším tuzemským turnajem v tomto titulu. Na letošním Samsung Mistrovství ČR – nejdůležitější esportové akci u nás – zažije hra svou premiéru.

Hlavní český šampionát se uskuteční až v listopadu, do té doby mohou zbylé týmy sbírat body a snažit se ještě zabojovat o postup. Vývojáři ze studia Riot Games, kteří stojí také za neméně populární hrou League of Legends, klání podpořili i štědrými finančními odměnami.

Tagy:
esport videohry Česko Samsung League of Legends mobilní hry Gaming Samsung MČR v mobilních hrách Wild Rift Riot Games PLAYzone playoff mobilní hra