Na slibovaný sex nedošlo. Cizinec muže v Praze uspal a ukradl mu věci téměř za milion

Ke schůzce mezi dvěma muži mělo dojít za účelem sexu, nakonec z toho ale byla práce pro pražskou kriminálku. Cizinec totiž namísto příjemně strávených chvilek svou oběť uspal a obral o peníze a šperky za statisíce.

Oba muži se seznámili na seznamce. Účel byl jediný: sex. Devětadvacetiletý cizinec z Jižní Ameriky za to navíc měl dostat zaplaceno. Schůzka se odehrála minulé úterý v pronajatém bytě v Praze 3. Jenže rozhodně neprobíhala tak, jak byla naplánovaná. Muž, který si služby objednal, totiž chvíli po vypití džusu tvrdě usnul.

„Nevíme, jakou látkou byl uspaný. Poškozený se vzbudil až po mnoha hodinách, kdy zjistil, že přišel o nějaké cennosti a další finanční hotovost, kterou měl u sebe,“ uvedl pro CNN Prima NEWS kriminalista. Dohromady poškozený přišel o majetek v hodnotě 800 tisíc korun. Po probuzení tak bylo muži hned jasné, že se stal obětí rafinovaného loupežného přepadení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Odpykával si 400letý trest, po třech dekádách se prokázala jeho nevina. Svými slovy překvapil

Obrátil se proto na policisty, kteří začali po cizinci pátrat. Měl ale asi třináctihodinový náskok. Právě na tak dlouho totiž muž po vypití džusu usnul. „Zjistili jsme, že se pohybuje ve vlaku na trase Praha–Drážďany. Díky spolupráci mezi spolkovou republikou a českými policisty byl dopaden následně ve vlaku v Německu,“ sdělil kriminalista.

„Pražští kriminalisté muže eskortovali do Česka, komisař jej obvinil z trestného činu loupež, za což mu hrozí až deset let za mřížemi. V současné době se devětadvacetiletý cizinec nachází ve vazební věznici,“ doplnila pro redakci mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Tento případ až nápadně připomíná jiný, o němž CNN Prima NEWS informovala před rokem a půl. Muž si tehdy na seznamce našel dvě oběti – taktéž je uspal a následně obral. Muž s nevinnou tváří se na seznamce pro gaye poznal se dvěma muži. Oba ho pak nezávisle na sobě pozvali k sobě domů.

Během popíjení alkoholu měl nalít do skleničky svého hostitele neznámou tekutinu. Po jejím vypití se obětem udělalo nevolno a hned usnuly. Jeden z nich dokonce skončil v nemocnici. Policisté po uspávači pátrali, nakonec se jim ho také podařilo najít v Německu. V současné době probíhá řízení o jeho vydání do České republiky.

Tagy: