Mistři světa vyzvou Slováky při Porsche Golf Hockey Challenge. Bude to velký boj, říká agent Pastrňáka

Mistři světa vyzvou Slováky při Golf Hockey Challenge

David Pastrňák je český profesionální hokejový útočník, který hraje za Boston Bruins v NHL. Letos se stal mistrem světa a zapsal se do dějin českého hokeje, když ve finále šampionátu v Česku vstřelil vítězný gól Švýcarsku. Teď vymění hokejku za golfovou hůl a postaví se spolu s dalšími hvězdami proti slovenskému výběru na zeleném greenu. Premiérový ročník akce Porsche Golf Hockey Challenge se uskuteční na hřišti PGA National OAKS Prague. Hosty pořadu Nový den na CNN Prima NEWS byli organizátor akce Petr Dědek mladší a Aleš Volek, agent největší současné české hvězdy v NHL, kteří popsali nejen zákulisí uspořádání prestižního turnaje.

David Pastrňák, Martin Nečas a další borci vymění hokejky za hole a v turnaji Porsche Golf Hockey Challenge, který se odehraje ve stejném formátu jako slavný Ryder Cup. A právě o hráči, který v Bostonu loni podepsal pohádkovou smlouvu, se mluvilo v úvodu rozhovoru pořadu Nový den.

Jaké to je starat se o Davida Pastrňáka?

Aleš Volek: Každý, kdo Davida trošku zná, ví, že to je velmi příjemný a normální kluk a žije normálním životem, takže paráda. Není toho moc co potřebuje, protože o všechno má postaráno.

Jaká je vlastně náplň práce hokejového agenta?

Aleš Volek: Hlavní náplň práce je vždycky udělat ten kontrakt s klubem a ty věci okolo. Jsem tu, když je potřeba zařídit něco, co třeba David nechce dělat, a zároveň marketingové záležitosti a podobně.

Na základě Davidových výkonů ta vyjednávací pozice pro kontakt s klubem asi není špatná na vaší straně?

Aleš Volek: Tak vždycky samozřejmě záleží na výkonu hráče v první řadě. (usmívá se agent)

Jak jste domlouvali účast Davida na golfovém turnaji?

Petr Dědek mladší: Davida primárně ho provází to, co provází nás ostatní golfové nadšence, a to je vášeň pro tuto krásnou hru. Vzhledem k tomu, že i většina z těch hráčů si našla svůj vlastní čas na tento volný termín, který v sezóně máme a tak to nebylo o přemlouvání, ale o jednoduchém návrhu. Uděláme pro vás tuhle akci a všichni řekli ano, to se nám líbí, tam chceme.

Máte přehled o tom, kdo z těch českých hokejistů by měl být golfovým tahounem? Kdo je nejschopnější?

Petr Dědek mladší: U golfu existuje je něco jako handicap, který označuje kvalitu hráčových výkonů dlouhododobě, a já samozřejmě vím, kdo má ten handicap nejnižší. Ale kdo to je? No, já si to nechám jako trumf v rukávu, abych třeba protějšímu týmu tady nedal velkou výhodu.

Jaký je David Pastrňák golfista?

Petr Dědek mladší: Vzhledem k tomu, že na tom ledě opravdu vyčnívá, tak nerad bych ho urazil, ale myslím, že tady v tom týmu bude někde v průměru. (usmívá se organizátor Porsche Golf Hockey Challenge)

Jak často trénuje David Pastrňák golf?

Aleš Volek: Tak musím upřímně říct, že jsme za posledních 10 dní osmkrát hráli. David golf miluje a je to velká část jeho léta a samozřejmě se zlepšuje a jednoho dne určitě bude tím tahounem.

Často slýcháme u profesionálních sportovců, že mají ve svých smlouvách různé články, které zakazují jiné sportovní aktivity, protože klub se bojí, aby nedošlo ke zranění. Má to David schválené v Bostonu, že je takhle nadšený golfista?

Aleš Volek: Já si myslím, že zrovna golf nepatří mezi ty sporty, kde by bylo nějaké nebezpečí. Hlavně NHL hráči hrají golf přes léto, je to výborný sportovní doplněk. Ta omezení se týkají sportů, kde je opravdu velké riziko, že by se hráč mohl zranit, je to třeba lyžování a podobně.

Platí právě konkrétně pro Davida Pastrňáka zákaz lyžování od klubu v Bostonu?

Aleš Volek: Abych řekl pravdu úplně, že by tam bylo napsáno, že nesmí lyžovat, tak to není, ale samozřejmě ti hráči v zimě většinou nemají ani čas, aby lyžovali, takže je to spíš až po té kariéře.

Blíží se golfový Ryder Cup mezi hokejisty, bude mezi Českem a Slovenskem panovat velká rivalita?

Aleš Volek: Já si myslím, že to bude velký boj, samozřejmě ta rivalita tam bude. Zatím jsme kamarádi, ale až vlezeme na tu trávu, tak to bude určitě vyhecované. Myslím, že se na to všichni hrozně těší. Je to poprvé, kdy se něco takového dělá ve velkém stylu. Doufám, že z toho vznikne nějaká tradice a bude to jenom lepší a lepší.

A závěrečná predikce Petra Dědka?

Závěrečná predikce na vítěze? Já samozřejmě věřím Čechům.

Slovenští hráči se těší na turnaj:

Už se na vás v příštím týdnu na PGA National OAKS Prague těšíme! 🇸🇰⛳🏒🤩

Posted by Golf Hockey Challenge on Sunday, July 21, 2024

Program:

Ve čtvrtek 25. 7. je na programu od 10:00 přímo na hřišti PGA National OAKS Prague slavnostní zahájení celé akce, odpoledne pak na hráče čekají cvičná kola. V pátek přijdou na řadu první soutěžní zápasy. Nejprve dopoledne šest foursomů, ve kterých proti sobě budou bojovat dvoučlenné týmy hrající jedním míčkem, a poté po obědě odpoledne šest fourballů, kdy opět ve dvoučlenných týmech už bude hrát každý svým míčkem.

Vyvrcholení celé akce nastane v sobotu, kdy o vítězi premiérového ročníku rozhodne 12 závěrečných singlů. Dohromady se tak rozdá 24 bodů, kdo získá více, vyhraje. V případě nerozhodného stavu 12:12 určí premiérového vítěze turnaje rozehrávka vybraných hráčů z obou týmů. Vstupné na akci je zdarma, přijďte fandit i vy!

Tagy: