Mladá maminka dvou holčiček zemřela na Štědrý den. Trpěla vážnou nemocí

Matka dvou dcer Jennifer Bellová ze Skotska zemřela na Štědrý den v důsledku vážné nemoci motorického neuronu. Ta postižené ničí podobně jako Alzheimerova nebo Parkinsonova nemoc. Bellové bylo pouhých devětadvacet let a nemoc vzala rychlý spád.

Nemoc motorického neuronu je sice méně známá, ale v četnosti svého výskytu je hned za Alzheimerovou nebo Parkinsonovou chorobou a postihuje pacienty mezi 60 až 70 lety, pokud se nejedná o rodové postižení. V takovém případě se může objevit mnohem dříve, jako se to stalo i devětadvacetileté Jennifer Bellové.

Matce dvou dětí bylo toto maximálně devastující onemocnění, která postihuje svaly končetin, dýchacích cest, jazyk a hlasivky, diagnostikováno loni v březnu. Problémů si ale začala všímat již mnohem dříve.

Bellová porodila první dceru Georgii ve dvaceti letech při studiu na zdravotnické univerzitě. Dostudovat, pracovat a starat se o dítě nebylo ale lehké. Když byla ve třetím ročníku, začala si všímat, že má problémy s řečí. To ale lékaři sváděli na hormony, protože v té době čekala svoji druhou dceru Kacey, které jsou dnes dva roky.

Nakonec jí sdělili děsivou zprávu. Zbývalo jí jen několik měsíců života a diagnóza zněla jasně – nemoc motorického neuronu. Otec Bellové sdělil deníku Daily Mirror, že Jennifer s nemocí bojovala statečně, ale prohrála zrovna na Štědrý den. Zemřela pokojně ve spánku. „S těžkým srdcem musím oznámit, že moje krásná dcera Jennifer odešla pokojně ve spánku v časných hodinách,“ řekl Bell britskému deníku.

Tagy:
nemoc smrt matka Štědrý den Jennifer Bell nemoc motorického neuronu