Mladá řidička slepě důvěřovala navigaci. Po kolejích ujela 30 metrů, pak se zasekla

Navigace bývá dobrým pomocníkem, ale někdy řidiče dokáže pořádně zmást a zavést ho tam, kam vůbec nechtěl. Není zkrátka dobré jí slepě důvěřovat. Své o tom ví řidička z Ostravy, která s autem skončila v kolejišti.

Bez navigace už mnozí řidiči nedají ani ránu, ale jak je známo, má své limity. Můžete totiž skončit v poli nebo se ocitnout třeba na Karlově mostě. A právě na naprostou důvěru doplatila i teprve 21letá řidička z Ostravy. S autem skončila v kolejišti. „Řidička odbočila do kolejiště, po kterém jela zhruba 30 metrů, dokud se auto samo nezaseklo,“ popsala incident policejní mluvčí Eva Michalíková.

Vůbec jí prý nepřišlo divné, že by měla jet po kolejích. Policisté zjišťovali, jestli žena není opilá nebo pod vlivem drog, to se ale nepotvrdilo. „Auto uvízlé v kolejišti museli vytáhnout hasiči a po dobu jeho vyproštění musela být zastavena tramvajová doprava,“ doplnila Michalíková.

Mohlo by vás zajímat: Na sociálních sítích se objevilo video surového napadení mladé dívky, kterou mlátí její vrstevnice. Brutální útok se odehrál v Ústí nad Labem.

Dopravní policisté už viděli takových případů celou řadu. Například v Praze jel šofér desítky metrů korytem Botiče. Proto řidičům vzkazují, aby informace z navigace vždy kriticky vyhodnotili. „Aby brali informaci z těchto přístrojů spíš jako takový podpůrný prostředek sekundárního charakteru a vždy sledovali primárně provoz a aktuální situaci v silničním provozu před sebou,“ apeluje za dopravní policii Filip Lažek.

Řidička z Ostravy dostala na místě dvoutisícovou pokutu. Ale mnohem víc ji zřejmě bude stát odtahová služba a oprava auta.

Tagy: