Za napadení ženy v Hostivaři padlo obvinění. 16letému mladíkovi hrozí pětileté vězení

Případ smrti 15letého mladíka si převzali kriminalisté.

Napadení ženy v Praze

Pražští kriminalisté obvinili ze znásilnění šestnáctiletého muže, který v noci na sobotu napadl ženu v Hostivaři. Požádali také o jeho vzetí do vazby, informovala policie. Policejní prezident Martin Vondrášek v neděli novinářům řekl, že protože je podezřelý mladistvý, hrozí mu maximálně pětileté vězení. Běžná sazba je pět až 12 let.

Mladík podle policie na ženu zaútočil a odtáhl do křoví u zastávky MHD v ulici Doupovská v Praze 10. Policisté ho dopadli po rozsáhlé pátrací akci během několika hodin. „Policisté, kteří přijeli na místo, začali podezřelého pronásledovat a použili i varovný výstřel. Muži se v ten okamžik podařilo zmizet, ale ne na dlouho. Okamžitě se rozjelo pátrání, kdy byl rychle dopaden,“ uvedla v sobotu policie. Napadená žena skončila se zraněními v nemocnici.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Anesteziolog z Ostravy měl znásilnit pět žen. Věděl, kolik drog stačí k jejich oblouznění

„Kriminalisté mladistvému sdělili obvinění z trestného činu znásilnění a podali podnět na jeho vzetí do vazby,“ sdělila v neděli policie.

Na sociálních sítích se objevily informace o tom, že podezřelým útočníkem je Ukrajinec. Policie neupřesnila, z jaké země obviněný pochází. Případ z Hostivaře však společně s nedávným znásilněním a pokusem o vraždu mladé dívky z Plzně zmínil Vondrášek na dnešní tiskové konferenci, na níž ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) odmítl kolektivní vinu u trestných činů cizinců a odmítl rozdmýchávání vášní a nenávistných projevů kvůli národnosti pachatelů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Cizinec v Plzni znásilnil 15letou dívku, pak ji zabalil do pytle a shodil ze srázu. Přežila

Tagy: