Extáze, LSD, kokain. Mladík nakupoval drogy na darknetu, pak je prodával dál

Kyberochondrie

Nákup drog přes Darknet

Policie od minulého týdne šetří případ mladíka z Jičínska. Ten se možná inspiroval populárním seriálem o narkobaronovi, který operoval ze svého dětského pokojíčku. Mladík totiž postupoval skoro stejně. Drogy nakupoval přes takzvaný darknet a nechal si je doručovat poštou. I když postupoval velmi opatrně, policisté na něj stejně přišli.

Narkotika si měl čtyřiadvacetiletý muž z Jičínska podle police kupovat na neveřejné internetové síti darknet, tedy zjednodušeně řečeno takovém internetovém podsvětí. Narkotika mu chodila z Nizozemí a balíčky vozila Česká pošta.

„Dovozem zakoupené a výrobou získané omamné a psychotropní látky měl zčásti používat pro svoji potřebu a zčásti přeprodávat dalším osobám,“ řekla pro CNN Prima NEWS mluvčí královéhradecké policie Eliška Pospíšilová Majerová.

Objednávat drogy měl minimálně od podzimu loňského roku a nebylo toho zrovna málo. „Za tu dobu měl nakoupit desítky tablet extáze, desítky dávek LSD a několik gramů kokainu,“ pokračuje Majerová.

I přesto, že narkotika muž objednával přes neveřejnou síť a za zboží platil pomocí kryptoměny bitcoin, policii se ho podařilo vypátrat a nezbylo mu nic jiného, než jít s pravdou ven.

Jičínští kriminalisté muže obvinili z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za což mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až pětiletý nepodmíněný trest.

Tagy: