Boj o život: Zdrogovaný mladík srazil známou českou kapelu. Jsme sešití, říkají členové

Členové kapely Poetika byli ve středu zraněni při hromadné dopravní nehodě v Hradci Králové. Zdrogovaný dvacetiletý řidič BMW jel nepřiměřenou rychlostí, nezvládl řízení a narazil do jejich auta. „Otec mladíka, který nehodu zavinil, má vazby na policii v Hradci Králové. Měl jsem obavy, že se to zamete pod koberec,“ řekl k tomu starosta Řeporyjí Pavel Novotný, kterého uklidnilo, že se o nehodě začalo mluvit.

Dvacetiletý řidič BMW se řítil nepřiměřenou rychlostí po ulici Na Brně. Při předjíždění ohrozil nejprve řidičku jedoucí ve vozidle Honda Civic, která chtěla odbočit na parkoviště. Poté další tři lidi stojící u jiného auta. „Mladík narazil do přední části jejího vozidla. Vlivem silného nárazu bylo BMW odhozeno na parkoviště, kde stál zaparkovaný Volkswagen Touareg,“ popsala nehodu mluvčí policie Lucie Konečná. Zraněna byla řidička a tři lidé, kteří stáli u Volkswagenu.

Jsme obouchaní a sešití, ale jinak v pořádku

Shodou okolností byli zranění členové české hudební skupiny Poetika. „Taková ta klasická středa, když vystoupíte v Hradci s Eduardem Rovenským a Danielem Hrdličkou ze zaparkovaného auta, a ještě než si stihnete povytáhnout kalhoty, vletí do vás ko*ot v bavoráku, který jede asi devadesátikilometrovou rychlostí přes obec,“ napsal na Facebooku zpěvák skupiny Ondřej Brejška. „Pár metrů jsme se s Danem proletěli. Jsme obouchaní a sešití, ale jinak jsme v pořádku,“ doplnil.

Dnes asi moc nenaspím, nemůžu usnout. Nějak se mi před očima pořád motá těch pár vteřin, přemýšlím nad detaily celýho...

Posted by Eduard Rovenský on Wednesday, March 10, 2021

Se svými pocity po nehodě se na stejné sociální síti svěřil i zakladatel kapely Eduard Rovenský. „Dnes asi moc nenaspím, nemohu usnout. Nějak se mi před očima pořád motá těch pár vteřin, přemýšlím nad detaily celého dne a přijde mi to všechno jako hodně špatná komedie.“ A dodal:  „Nechci brečet (virtuálně) ani se nesnažím o pozornost. Chci jen říct, že dnes mohlo být pět rodin hodně nešťastných (včetně rodiny idi*ta v BMW). Někdy pár vteřin rozhoduje o úspěchu a neúspěchu, o životě a smrti, zdraví a invaliditě.“

Policisté na místě provedli dechovou zkoušku, čímž vyloučili alkohol u všech řidičů. Dvacetiletému mladíkovi, který řídil BMW, provedli test DrugWive, který byl pozitivní na amfetamin. „Měl jsem obavy, že se nehoda zamete pod koberec. Také se mi nelíbilo, jak to zprvu vypadalo na místě činu. Ze začátku mu totiž nedali dýchnout ani líznout a nebyla to náhoda,“ komentoval dění po nehodě  Novotný.

„To prostředí znám, podnikám tam a vím přesně, kdo mé kamarády trefil. Díky médiím je jasné, že se nehoda řádně prošetří,“ dodal.

Tagy: