Nezkušenému mladíkovi se předjíždění kolony na Kroměřížsku vymstilo. Střet s autem nepřežil

V souvislosti se silným sněžením se v pondělí po celé republice staly stovky nehod. Při jedné z nich na Kroměřížsku zemřel mladý řidič. Ten podle informací policie předjížděl kolonu a srazil se s protijedoucím autem.

Nehoda se stala kousek za Hulínem ve směru na Záhlinice. „Řidič osobního vozidla předjížděl před ním jedoucí vozidla. V okamžiku, kdy se chtěl zařadit do svého jízdního pruhu, nepřizpůsobil rychlost jízdy, povaze a stavu komunikace. Dostal smyk, přejel do protisměru a tam se střetl s protijedoucím vozidlem. Utrpěl smrtelné zranění,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Barbora Balášová.

U nehody zasahovali také hasiči. „Byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Kroměříž. Ti s pomocí páteřové desky vytáhli vážně zraněného řidiče a předali ho posádce zdravotnické záchranné služby,“ upřesnila mluvčí hasičů Zlínského kraje Lucie Javoříková

„Byly zraněny dvě osoby, muž ročník '57 byl převezen na chirurgickou ambulanci kroměřížské nemocnice. Druhý zraněný muž byl ročník 2004. Záchranáři se pokoušeli o jeho resuscitaci, bohužel, bezvýsledně,“ doplnil mluvčí záchranářů Jakub Omelka. Mladík měl řidičský průkaz teprve pár měsíců. Byla tak to nejspíš jeho první zkušenost se sněhem. Silnice, kde se tragická srážka odehrála, byla uzavřena. Policisté odkláněli dopravu z obou směrů.

Na zasněžených silnicích ve Zlínském kraji se od sobotní noci stalo přes čtyřicet dopravních nehod. Většinou se jednalo o drobné události, kdy vozidla sjela na kluzkém povrchu mimo silnici. Co se týká tragické nehody v Hulíně, její příčiny a okolnosti vyšetřují policisté společně s kriminalisty.

Tagy:
nehoda sníh Zlínský kraj Kroměříž Hulín náledí okres Kroměříž Kroměřížská nemocnice a.s. Záhlinice