Mlátil ji do hlavy, lidé jen stáli a koukali. Svědkyně popsala hrůzný útok na školačku v Brně

Svědkyně popsala hrůzný útok na školačku v Brně.

Svědkyně popsala hrůzný útok na školačku v Brně

Zprvu slovně napadl handicapovanou svědkyni, posléze bezdůvodně fyzicky zaútočil na školačku. Šokující scénu popsala pro redakci Krimi zpráv právě handicapovaná žena. Když muž začal dívku bít do hlavy, nikdo z přítomných jí nepomohl. „Začala jsem se proto rozjíždět dolů, když ji šly dvě ženy bránit. Ale nejhorší bylo, že dívce předtím nikdo nepomohl. Všichni stáli a dívali se,“ líčila hrůzu. Školačka nakonec skončila v nemocnici s bodným zraněním na krku, pachatele se podařilo zadržet.

Vše začalo na tramvajové zastávce, kde polonahý a údajně od pohledu zfetovaný muž vystoupil. Choval se agresivně, handicapovanou svědkyni verbálně napadl. „Řekl, že si to zasloužím. Jsem na to zvyklá, lidé jsou hloupí, ale pak jsem se otočila a dívka běžela. Říkala jsem si, jestli k němu patří, nebo ne,“ sdělila svědkyně redakci.

Školačku si muž vyhlédl, následně ji začal bezdůvodně bít. Ze začátku jí podle svědkyně nikdo nepomohl. „Před trafikou ji začal mlátit do hlavy. Nikdo jí nepomohl, až pak, když jsem se já rozjížděla dolů, tak nějaké dvě ženy, co tady byly, jí šly pomoci. Na to konto on poodešel. Nejhorší na tom ale je, že ti lidé, co tam byli, nikdo jí nepomohl. To je neuvěřitelné. Všichni stáli, dívali se,“ popisovala situaci.

ČTĚTE TAKÉ: Muž pobodal členy rodiny, chtěl z nich „vyhnat ďábla“. Olomoucký soud přihlédl k jeho nemoci

Na chvíli se útočníka podařilo odehnat. Za pár okamžiků ale udeřil znovu. Druhý útok byl ještě surovější. Podezřelý se prý za dívkou rozběhl a bodnul ji do krku. „Vytáhl nůž z nějakého batůžku, nebo co to měl, rozeběhl se, zaklekl na ni a bodl ji,“ dodala svědkyně.

Dívka je stabilizovaná

Přivolaná záchranka okamžitě dívku s bodným poraněním převezla do nemocnice. „Pacientka, kterou jsme včera přijali do dětské nemocnice, je nyní na jednotce intenzivní péče a její stav je stabilizovaný,“ sdělila pro CNN Prima NEWS mluvčí Fakultní nemocnice Brno Veronika Plachá.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Seděl nenápadně v letadle. Cestující netušili, že Američan zavraždil čtyři lidi v Brně. Poslechněte si v přiloženém videu příběh o Kevinu Dahlgrenovi, včetně řady zajímavých detailů:

Pachatele po útoku zadržel na místě náhodný kolemjdoucí, poté jej donucovacími prostředky zpacifikovali strážníci a nakonec skončil v poutech státní policie. „Případ vyšetřují krajští kriminalisté z prvního oddělení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu na dítěti mladším patnácti let,“ doplnil pro redakci mluvčí policie Petr Vala. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody v délce patnácti až dvaceti let – případně trest výjimečný.

Tagy: