Terminátor Vémola na šrot a Patrik „Koudelka“ Kincl. MMA zápas roku strhl lavinu vtipů

Doslova tsunami nejrůznějších legrácek následující po sobotní MMA bitvě roku mezi Patrikem Kinclem a Karlosem Vémolou na sebe nenechala dlouho čekat. Sociální sítě se hemží komentáři, obrázky a kolážemi, které si dělají legraci z nehezky upraveného obličeje legendárního Terminátora nebo z jeho neúspěšných pokusů prosadit proti soupeřovi svoji královskou disciplínu – dostat ho na zem. Výběr z kreativních či jinak zajímavých výtvorů vtipálků ze sociálních sítí přinášíme na následujících řádcích.

Do krátkých reakcí obou bijců shrnul dlouho očekávaný fight twitterový účet Bru(n)tální elektrikář. Zatímco Kincl zápas popsal jako nudný, Vémola by s ním podle uživatele zřejmě nesouhlasil. Do úst mu přidal na internetu hojně užívanou hlášku: „Právě, že vůbec“. A není divu. Z četných záběrů přímo z klece je zřejmé, že ačkoli se Terminátor snažil urvat iniciativu na svoji stranu, nakonec skončil dost „na šrot“. „Vémola bude na tiskovku potřebovat asistenčního psa, aby trefil,“ ohodnotil situaci jiný uživatel.

Další z komentujících na sociálních sítích zmínil podobnost zápasu s oblíbeným výkonem herce Luďka Soboty ve filmu Jáchyme, hoď ho do stroje! z roku 1974. Začínající judista Koudelka doslova šokoval zkušeného trenéra Tumpacha, kterému se proti němu nepodařilo provést ani jeden chvat. Následně pochválil jeho „sportovní klub“ STS Chvojkovice-Brod: „No, zřejmě slušnej oddíl, no.“ Co na tom, že Koudelkovi pomohl oděv skřípnutý ve dveřích. Zpět k našemu zápasu. Patrikovi trenýrky namotané v kleci rozhodně nepomáhaly, problémy dostat ho na zem měl ale Karlos obdobné. Prakticky se mu to podařilo jen jednou. A situaci nevyužil.

Možný nedostatek souboje v postoji, starých dobrých ran a kopů, se zřejmě rozhodl zkritizovat jiný uživatel sociálních sítí. Začátek zápasu proto přirovnal k přetahované dvou myších bojovníků. Jakkoli je pohled na strkající se zvířátka roztomilý, ani jednomu ze zápasníků bychom se video skryté pod odkazem zřejmě pustit neodvážili, alespoň ne s poznámkou, že jde o ně.

Vémola, nebo Okamura?

Výsledek zápasu se rozhodl glosovat také známý žurnalista a vtipálek Luděk Staněk: „Tak po pěti letech ta telenovela skončila. Vlastně bizarním způsobem – Vémola si pět kol tvrdohlavě chodil na pletivo na kosmetiku obličeje.“ A své rýpnutí si neodpustil ani novinář Martin Bartkovský: „Zatímco Kincl tvrdil, že Karlose zabije, byl to právě Vémola, kdo se v O2 pokusil k smrti unudit soupeře i diváky. Zaslouženě prohrál a má z obličeje řešeto.“

O důvodech prohry Terminátora měl jasno i sledující Daniel – dle něj Vémola nebojoval dostatečně srdcem. Tedy tak, „jako za naši krásnou moravskočeskou zem bojuje pan Okamura (šéf hnutí SPD, pozn. red.)“. Tím ale nabil na smeč dalšímu přispěvateli Bohdanovi: „Však Vejmluva po zápase vypadal jako Okamura. To nestačí?“ narážel na zápasníkovy zdeformované oči.

Nouze ale nebyla ani o komentáře, dle kterých patří celé MMA do koše. „Tohle skutečně někdo v 21. století považuje za sport? Zápas, kdy se dva ‚sportovci‘ mlátí do krve a téměř zmrzačí, bych já tedy zakázala,“ neskrývala rozhořčení jedna z diskutujících... K úplnosti chybí snad jen řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS), zatím ale mlčí.

I další debatující na sociálních sítích hodnotí zápas jako ne příliš poutavý. „Sice nuda, nicméně Karlos je rozbitej jak nikdy… nemá pás, nemá odvetu s Attilou, nemá peníze, myslím, že dostane povinnou stopku… predikuji konec kariéry! A chci říct, že už bylo na čase,“ míní jeden z „fanoušků“. Koneckonců, podobný osud poraženého nevyloučil ve vysílání CNN Prima NEWS ani jeden ze zakladatelů Oktagonu MMA Pavol Neruda: „Ten, kdo prohraje, ztratí strašně moc,“ prohlásil ve speciálním vysílání Vémola vs. Kincl: Cesta za titulem. Podle něj by selhání v tomto střetnutí mohlo pro poraženého znamenat konec kariéry. Takovou možnost shrnul ve svém tweetu i TMBK.

Suma sumárum

V českém MMA zápasu roku uspěl Patrik Kincl, Karlose Vémolu porazil na body. Terminátor očividně nebyl s verdiktem rozhodčích spokojen a svému soupeři před odchodem ani nepodal ruku. Dlouho očekávaná odveta dvou nerozlučných rivalů se uskutečnila v pražské O2 aréně. Kincl obhajoval titul Oktagonu ve střední váze. Svým triumfem vrátil Vémolovi porážku, kterou utrpěl při předchozím vzájemném zápase v roce 2018. Po zápase na souboj nepřímo vyzval Attilu Végha.

Nabízíme rovněž souhrnnou reportáž k zápasu, pustit si ji můžete zde:

Tagy:
MMA sociální síť Pavel Novotný Karlos Vémola Luděk Staněk Patrik Kincl Internet Jáchyme, hoď ho do stroje!