Modelka Kateřina Sokolová odletěla jako jedna z posledních na ostrov Zanzibar

Kateřina Sokolová se před lety účastnila také Miss Dive v Řecku.

Modelka Kateřina Sokolová odletěla začátkem týdne na dovolenou na východoafrický ostrov Zanzibar. Ten je od pátku 26. února na seznamu zemí, do kterých vláda zakázala českým občanům cestovat kvůli jihoafrické mutaci koronaviru. Ta se projevila u několika lidí, kteří se v posledních týdnech ze Zanzibaru vrátili.

Sokolová už z koronaviru obavy nemá. „Protože už jsem covid prodělala, tak považuji své cestování za trochu bezpečnější jak pro mě, tak pro moje okolí,“ vysvětlila Sokolová přímo ze Zanzibaru redakci Showtime. Před odletem podstoupila testy, stejná procedura ji čeká po návratu.

„Cítím se tu bezpečně, na letišti měli všichni roušky. Všude jsou k dispozici dezinfekce a personál našeho hotelu má také roušky,“ popsala Sokolová situaci na dovolené a redakci zároveň ujistila, že podle místních je tamní situace od kontrolou.

Po návratu modelka musí do povinné karantény, po které se podrobí dalšímu testování na koronavirus. Kateřina ráda cestuje, ani tak pro ni nejsou současné přísné podmínky překážkou. Byla asi jedna z posledních z Česka, která na nějakou dobu na Zanzibar mohla odcestovat.

V době stále probíhající pandemie koronaviru se některé exotické destinace, jako právě Zanzibar či další místa v Africe, staly jedněmi z nejoblíbenějších cílů nejen českých turistů.

Česká vláda zakázala Čechům od pátku 26. února až do 11. dubna cestovat do těchto států: Botswana, Brazílie, Svazijsko, Jihoafrická republika, Keňa, Lesotho, Malawi, Mosambik, Tanzanie včetně ostrovů Zanzibar a Pemba, Zambie a Zimbabwe. Restrikce se ale zatím netýkají třeba ostrovů v karibském moři, kde se momentálně nachází další česká modelka Simona Krainová. Ta si oblíbila ostrov Svatý Martin.

Tagy: