Moderátor Krimi zpráv Matěj Rychlý se osvědčil jako rallye jezdec. Adrenalin je návykový, říká

Moderátora a reportéra Krimi zpráv na CNN Prima NEWS Matěje Rychlého není třeba dlouze představovat. Má za sebou stovky natáčení mnohdy nervy drásajících situací. A tak není divu, že se osvědčil i v adrenalinovém sportu, který by většině laiků nejspíš obrátil žaludek naruby. V rallye.

Česká Rallysprint série letos zažije velkou premiéru. Vůbec poprvé budou posádku tvořit dva moderátoři televizního zpravodajství. Bývalý moderátor hlavních zpráv na Primě Tomáš Hauptvogel, který pilotuje vůz, přizval do posádky právě Rychlého. Ten se do závodního auta posadí i přesto, že při své premiéře na Pražském Rallysprintu vylétl s autem mimo trať.

ČTĚTE TAKÉ: Fenomén Sébastien Loeb: Poprvé za volantem soutěžní Škody Fabia a hned vítězně

„Ten adrenalin byl tak návykový, že se mi o rallye týden zdálo. Když přišel Tomáš s nabídkou, ne nebyla volba. Trochu jsem se bál, že bude manželka proti. Říkala, že se bude bát, ale nemůže mi prý zakazovat něco, co by sama ráda zkusila,“ přiznává Rychlý. Hauptvogel hledal parťáka do nepohody, který by dokázal navigovat v životu nebezpečných situacích a rychlostech vysoko nad povolenými limity. A vzhledem k tomu, že se s Matějem znají roky, slovo dalo slovo.

„S Matějem nejsme jen kolegové, ale hlavně kamarádi. Známe se ode dne, kdy poprvé nastoupil do zpravodajství. V televizi i mimo ni jsme toho zažili opravdu hodně. Teď začíná další dobrodružství,“ říká Hauptvogel.

Klaunská posádka

Posádku s nejlepší výslovností čeká v letošní sezóně nabitý program. Kompletní Rallysprint série a Pražský Rallysprint v barvách Kowax Racing. Sedlat budou Opel Adam ve verzi CUP, který s klasickým modelem, známým z našich silnic, nemá moc společného. Je daleko výkonnější, tvrdší a také bezpečnější, aby při havárii ve vysokých rychlostech dokázal ochránit posádku. „Poprvé se představíme fanouškům na Kopné. Budeme moc rádi, když nám přijdou fandit. Víme, že jsme klaunská posádka, ale chceme bojovat!“ vzkazuje Rychlý.

Posádka navíc není úplně bez šance. Hauptvogel sice není profesionální jezdec, dokáže ale být pekelně rychlý. „Na Kopné jsem v roce 2021 skončil na třetím místě, takže máme na co navazovat. Bude show,“ říká. Nezbývá tedy než „klaunské posádce“, jak si říkají, popřát hodně štěstí.

Tagy: