Mohutný požár v Kladně: Hořely vraky, dva hasiči se zranili. Oheň se podařilo zlikvidovat

V kladenské části Dubí v ulici U Borovin v areálu společnosti Kovošrot Group hořely autovraky. Požár vypukl ve čtvrtek před polednem, od večera měli hasiči plameny pod kontrolou a oheň zlikvidovali až v pátek v podvečer. Příčinu vyšetřovatelé zjišťují, zatím vyloučili úmyslné zapálení. Škoda je podle předběžného odhadu deset milionů korun, řekla v pátek po 14:30 mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Hasiči k požáru v ulici U Borovin v areálu společnosti Kovošrot Group vyjížděli ve čtvrtek před 12:00. Hořela plocha o velikosti 20 × 30 metrů do výšky pěti pater. S plameny bojovalo přes 120 hasičů, dva dobrovolní se při zásahu zranili. Jeden si pohmoždil koleno, druhý kolaboval z přehřátí organismu. Záchranáři oba převezli na vyšetření do kladenské nemocnice. První hasič skončil v domácím léčení, druhý se po ošetření vrátil na místo zásahu.

Kouř byl ve čtvrtek vidět nejméně v okolí deseti kilometrů od Kladna. Požár se nerozšířil do obytné zástavby. Podle Kerekové nebyla pro obyvatele Kladna vyhlášená žádná zvláštní opatření. Na místo přijela chemická laboratoř, která měřila množství škodlivin v ovzduší, a to nejen přímo u požáru, ale i v okruhu několika kilometrů.

ČTĚTE TAKÉ: Záběry ničivého požáru v Kladně, mohutné plameny a hustý dým. Dron natočil rozsah škod

Chemici nikde nenaměřili zdraví škodlivé hodnoty, podle hasičů k tomu přispělo i příznivé počasí, protože foukal jen slabý vítr a dým z požářiště stoupal vzhůru. Místním bylo doporučeno omezit větrání, a to i přesto, že žádné nebezpečí nehrozilo.

Mluvčí záchranné služby Monika Nováková potvrdila zranění dvou mužů. „Máme hlášen jeden úraz nohy a jeden kolaps,“ uvedla. Do nemocnice byl převezen muž s poraněním kolena.

Tagy:
vrakoviště požár hasiči oheň Kladno kouř dým Poldi Kladno Oblastní nemocnice Kladno