Záběry ničivého požáru v Kladně. Mohutné plameny a hustý dým, dron natočil rozsah škod

Hasiči stále zasahují u požáru autovrakoviště v Kladně-Dubí. Plameny se jim sice již podařilo dostat pod kontrolu, na místě ale stále hoří. Jak je vidět na záběrech z dronu, ve čtvrtek se nad areálem vznášel do výšky několika desítek metrů hustý dým.

Plameny šlehající do výšky několika pater a hustý, tmavý dým. Záběry z dronu ukázaly, jak ničivý byl požár kladenského autovrakoviště. Několik desítek hasičů s plameny bojovalo od čtvrtečního poledne, lokalizovat se oheň podařilo až kolem půl osmé večer.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zvrat ve vyšetřování požáru Českého Švýcarska? Zapálil jsem les, přihlásil se muž policii

Požár ale stále není zcela zlikvidovaný, na místě nadále zůstávají hasiči. Podle mluvčí středočeských hasičů Vladimíry Kerekové potrvá zásah nejspíš až do pátečního odpoledne. Nicméně oheň je pod kontrolou, poplachový stupeň chtějí hasiči brzy snížit na první, původně vyhlásili čtvrtý, tedy nejvyšší.

Během zásahu se zranili dva dobrovolní hasiči. Jeden na místě zůstal, druhý skončil v kladenské nemocnici. Příčina požáru zatím není známá. Po vychladnutí převezmou požářiště policisté, kteří budou okolnosti vyšetřovat. Škoda se vyšplhala na deset milionů korun.

Tagy: