Motorkář rozdupal zadní sklo auta, ve kterém seděly děti. Jejich matka si útok nenechala líbit

Jízda motorkáře na zadním kole

Matka odrazila útok psychopata

Obdivuhodnou porci odvahy ukázala žena z Filadelfie při potyčce s motorkářem. Ten jí nejprve narazil do auta a v důsledku hádky agresivně rozdupal zadní sklo auta, poté ještě na ženu namířil pistoli. Napadená ale přešla do protiútoku a shodila ho z motorky. Do konfrontace se pustila z důvodu, který zřejmě pochopí každý rodič. Na zadní sedačce vozu, na kterou se vysypalo rozbité sklo, seděly její dvě malé děti, informovalo zpravodajství NBC News.

Nepochopitelný zkrat šokoval na sociálních sítích stovky tisíc lidí. Záběry natočené z turistického autobusu ve Filadelfii zachycují motorkáře, který zničehonic vylezl na auto stojící na semaforu, jako smyslů zbavený začal dupat na zadní sklo a po chvíli se mu ho podařilo prokopnout. Ve voze přitom seděly dvě malé děti. Když rozzuřená matka vystoupila, neváhal vytasit pistoli, uvedlo NBC News. Žena měla ale pro strach uděláno.

ČTĚTE TAKÉ: Obcí Dojč otřásla brutální vražda: Rozstřílel ji na cucky, řekl svědek. Matku našel 18letý syn

„Šla jsem k němu a převrátila i s ním motorku. Potom mě všichni obklíčili,“ popsala Nikki Bullocková dramatickou situaci, kdy agresor kolem sebe měl ještě své kamarády motorkáře.

Vlastním očím v tu chvíli nemohl uvěřit ani turista, který celý incident natočil při projížďce vyhlídkovým autobusem: „Stojím tam a říkám si: proboha, on ji tady snad odpráskne,“ uvedl George Coloney.

Překvapený útočník nasedl na stroj a z místa se vypařil. Po několika hodinách se ho podařilo identifikovat, dodal deník The Philadelphia Inquirer. V místě jeho bydliště policisté zajistili mimo jiné i střelnou zbraň.

„Naprosto odporné chování. Vidíte člověka, který si myslí, že je v pořádku skočit na auto, ve kterém sedí mladá žena s malými dětmi a roztřískat zadní sklo. Tohle nebudeme tolerovat,“ sdělil policejní komisař z Filadelfie John Stanford.

Proti útoku se ohradila i místní komunita motorkářů. „Ne každý je takový. Jsem si ale jistý, že spousta z těch lidí na videu to schvaluje,“ myslí si majitel opravny motocyklů Herb Jowett.

Celý příběh je o to horší, že žena má finanční potíže a s dětmi v autě rozvážela jídlo, aby si obstarala nějaké peníze navíc. Na opravu auta se jí nakonec složili sousedé ve veřejné sbírce. Děti se ale z traumatu budou ještě dlouho vzpamatovávat.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Propustili ho z vězení, okamžitě se zdrogoval a ukradl auto. V Hradci pak prchal před policií

Tagy: