Mrazivé detaily havárie u Nových Zámků: V autě uhořeli manželé, řidičky těsně unikly smrti

Slovenská média zveřejnila detaily o tragické dopravní nehodě u obce Semerovo v okrese Nové Zámky, kde se ve čtvrtek večer čelně srazila dvě auta. Řidičky havárii přežily, spolujezdce se však z hořícího vozu nepodařilo zachránit. Mělo jít o manželský pár.

Mezi prvními k nehodě dojel řidič kamionu. „Hořela obě auta naráz, zkoušel jsem uhasit auto, co bylo v příkopu, ale už se nedalo nic dělat,“ vylíčil pro TV Markíza.

ČTĚTE TAKÉ: Těžké zranění na sjezdovce na Bruntálsku. Muže přejela rolba, případ vyšetřuje policie

Podle soudního znalce v oboru dopravy Jozefa Veverky pravděpodobně jedno z aut vyjíždělo z vedlejší silnice na hlavní. Po srážce oba vozy začaly hořet. „Zřejmě došlo ke vznícení paliva, to mívá fatální následky,“ vysvětlil znalec.

📍TRAGICKÁ DOPRAVNÁ NEHODA V NOVOZÁMOCKOM OKRESE. O ŽIVOT PRIŠLI DVE OSOBY❗ 🚓🚑🚒 Záchranné zložky boli vyslané včera vo...

Posted by Polícia SR - Nitriansky kraj on Friday, February 16, 2024

Řidičce jednoho z vozů se podle deníku Nový Čas podařilo z auta uniknout. Údajně neváhala a přispěchala na pomoc i druhé posádce. Z hořícího vraku se však podařilo vytáhnout pouze 45letou řidičku. „Po částečném uhašení vozů jsme našli dvě uhořelé osoby,“ potvrdil velitel hasičů Kristián Múčka pro TV Markíza. Podle informací televize šlo o manžele – 53letého muže a 62letou ženu.

Záchranáři odvezli řidičky do nemocnice. „Transportovali 41letou ženu s podezřením na otřes mozku a 45letou ženu s pohmožděným hrudníkem pneumotoraxem (nahromadění vzduchu v prostoru obklopujícím plíce, pozn. red.),“ řekla mluvčí záchranné služby Petra Klimešová.

„Okolnosti dopravní nehody, jako zavinění a přesná příčina, jsou předmětem vyšetřování,“ informovala policie Nitranského kraje na sociálních sítích.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: U Devíti křížů havarovala dodávka s kamionem. Hasiči vyprošťovali zraněného řidiče

Tagy:
policie Slovensko silnice nehody havárie krimi Nitranský kraj TV Markíza okres Bruntál Jozef Veverka