Muž bil v metru devadesátiletou ženu do obličeje. Požádala ho, ať ji pustí sednout

Útočník

Policie hledá muže, který zbil stařenku v metru

V soupravě pražského metra ve stanici Prosek minulý týden ve středu neznámý muž napadl 90letou ženu, která špatně vidí a pohybuje se o holi. Bil ji do obličeje, když ho požádala o uvolnění sedadla. Další cestující se seniorky zastali, útočníka se jim ale zadržet nepodařilo. Muže hledá policie, zveřejnila video, na kterém je vidět jeho tvář.

Ženu kvůli zranění v obličeji ošetřili zdravotničtí záchranáři. Útočník jí také poškodil brýle, škoda je víc než tři tisíce korun. „Policie případ prověřuje pro podezření z trestného činu výtržnictví, pachateli hrozí až dva roky vězení,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Seniorka si chtěla v metru sednout na sedadlo, na kterém muž ležel a celé ho zabíral „Proto ho požádala, jestli by si mohl normálně sednout a udělat jí místo. Muž ale vstal a začal ji bít rukama do obličeje. Napadené na pomoc přiskočili cestující a útočník ze soupravy vystoupil,“ popsal Daněk.

Jeden z pasažérů za agresorem vyšel, stáhl ho na zem a chtěl ho zadržet do příjezdu policie. V soupravě metra ale zůstal jeho batoh s doklady. Když hrozilo, že vlak odjede, muže pustil a nastoupil zpátky. „Útočník tak zůstal na nástupišti, kde jeho tvář zachytila kamera, když čekal na další soupravu,“ doplnil mluvčí.

Lidé, kteří útočníka poznají, mají zavolat na tísňovou telefonní linku 158. Policie prosí také svědky incidentu, aby se jí ozvali. Vyšetřovatelům by podle mluvčího mohly pomoci videozáznamy, které si někteří svědci natáčeli na mobilní telefony.

Tagy: