Šílený případ násilí na Ústecku: Muž zlámal novorozené dceři desítky kostí, u soudu plakal

Muž, který brutálně napadl svou dceru, se u soudu rozplakal

Pokus o vraždu dítěte

Jen těžko uvěřitelný případ pokusu o vraždu pětitýdenní holčičky řešil v úterý ústecký soud. Zbít ji měl její vlastní otec. A to prý jen kvůli tomu, že brečela. Dívenka přežila, následky řádění svého otce si ale ponese celý život.

Dvaatřicetiletý Luděk B. seděl v úterý po celou dobu soudu se skloněnou hlavou. Když státní zástupce četl obžalobu, dost možná se mu v hlavě odehrávalo, co se stalo na konci dubna ve sklepním bytě v Chomutově. Když dal soudce nakonec slovo jemu samotnému, byl stručný. Obžalovaný se u soudu ke všemu přiznal a souhlasil i se všemi detaily, které byly uvedené v obžalobě. „S právní kvalifikací souhlasím a přiznávám vinu,“ řekl obžalovaný Luděk B.

Na svoji dceru pod vlivem alkoholu zaútočil s těžko uvěřitelnou brutalitou. A to jen proto, že brečela. „Poškozenou držel za nohy a opakovaně ji udeřil hlavou o pevnou překážku,“ sdělil státní zástupce Vladimír Jan. Holčička měla rozraženou lebku a zlomenou snad každou kost v těle. „Zlomeniny čtvrtého až šestého žebra vlevo, zlomeninu střední části pravé i levé pažní kosti, zlomeninu obou kostí pravého předloktí a loketní kosti levého předloktí. Dále zlomeninu pravé i levé stehenní kosti,“ uvedl státní zástupce.

Mrzí mě to, omlouval se

Pomoc bohužel přišla pozdě. Luděk B. se měl svému známému svěřit s tím, že má holčička zdravotní problémy až po pěti dnech od útoku. „Říkal: ‚Ona mi v sobotu spadla na hlavičku.‘ Tak mu říkám, že je pěknej idiot, když to nechal od soboty do čtvrtka,“ sdělil známý obžalovaného.

Z původně zdravého miminka se tak stalo dítě, které si následky po napadení svým vlastním otcem ponese do konce života. „Lze předpokládat trvalé následky. Dívenka má poškozený mozek. Velmi pravděpodobně bude mít i problémy se sluchem a zrakem,“ popsal státní zástupce Vladimír Jan.

„Ze srdce toho lituju, vůbec se to nemělo stát. Mrzí mě to. Promiňte, už nemůžu,“ sdělil Luděk B. a rozplakal se. Muž nakonec odešel od soudu s patnáctiletým trestem a nařízenou protialkoholní léčbou. Rozsudek je pravomocný.

Tagy: