Muž chtěl skočit z Nuselského mostu. Záhadou je, jak dokázal přelézt nepřekonatelné zábrany

Policie zasahovala na Nuselském mostě.

Muž chtěl skokem z Nuselského mostu spáchat sebevraždu

Záchranné složky ve středu dopoledne zasahovaly v Praze na Nuselském mostě. Na ochranný plot vylezl mladý muž a skokem dolů chtěl spáchat sebevraždu. Policisté jej po chvíli přesvědčili, aby to nedělal. Nicméně zůstává záhadou, jak překonal zábrany, které kdysi horolezci označili za nepřekonatelné.

Policie muže přesvědčila po několika desítkách minut. „Povedlo se to díky krizové komunikaci. Pán slezl zpátky na bezpečnou stranu, kde si ho převzali kolegové ze záchranky,“ uvedli policisté v příspěvku na sociální síti X.

ČTĚTE TAKÉ: Sebevražda 15letého chlapce v Prokopském údolí: Otec mluví o šikaně. Útoky zachytilo video

Most byl v minulosti místem, kde se lidé o sebevraždu často pokoušeli. Od otevření mostu v roce 1973 do září roku 1990 ukončilo svůj život skokem z Nuselského mostu 152 lidí. Praha sem proto v 90. letech nainstalovala tři metry vysoké zábrany, které měly sebevrahům ve skoku zabránit.

V roce 2007 pak metropole opatření ještě „vylepšila“ a na ty původní zábrany nainstalovala hladké zahnuté plechy. Funkčnost tehdy dokonce testovali horolezci. „Nedá se to označit žádným stupněm obtížnosti. Prostě bez prostředků to nelze překonat, dokonce jsme na to uzavřeli i sázku, že to někdo z nás přeleze, ale nepodařilo se,“ uvedl jeden z horolezců.

Praha si ochranu pomocí plechů nechala i patentovat. Otázkou tedy je, jak je možné, že se muž přes zábrany dostal i bez vybavení. Na policejních záběrech ze sociálních sítí je totiž vidět, že u sebe nemá vůbec nic.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Detaily kolem vražd v Hořovicích: Muž měl psát z mobilu mrtvé, šli po něm se samopaly

Tagy: