Připrav si rypáček, psal prostitutce a dal jí drogy. Žena zemřela, muž z Děčína jde do vězení

U soudu v Ústí nad Labem začal proces s recidivistou Karlem K. (3. 4. 2023).

Dal prostitutce drogy, jde do vězení

Bude sněžit. Pojedeme jako vysavač. Připrav si rypáček. Takové zprávy podle rozsudku psal obžalovaný 55letý Roman O. mladé prostitutce, které ve vířivce na hotelu v Děčíně podal drogu. Dívka ale po šňupnutí zkolabovala a zemřela. Muž za to u Krajského soudu v Ústí nad Labem inkasoval 11letý trest vězení.

Tragédie se odehrála na konci srpna 2021. Obžalovaný Roman O. měl za sebou náročné měsíce, kdy si užíval s mladými prostitutkami. Hledal si je na internetu a podle soudu jim platil za sex. Vždy jim ale také měl podávat drogu, velmi silný růžový pervitin. Ženy si ho dobrovolně aplikovaly, většinou šňupáním nebo kouřením.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Český Ken skončil v krvi po zákroku policie, všemu přihlížel jeho malý syn. Zásah šetří GIBS

Do hotelu v Děčíně si tehdy pozval třiadvacetiletou dívku. Scénář měl být stejný – drogy, sex, platba. Konec letních prázdnin se ale změnil v neštěstí. Když dívka s mužem šňupala pervitin, dostala křeče a zkolabovala. Roman O. jí pak podle rozsudku nechal bez pomoci. „Došlo k předávkování slečny poškozené, která v důsledku toho po týdnu boje lékařů v nemocnici Děčín zemřela. Jeho zákonnou povinností bylo jí poskytnout první pomoc. Podle kamerových záznamů ale neudělal vůbec nic,“ uvedl soudce Martin Majchrák.

Podobně hovoří i státní zástupce František Stibor. „Měl přivolat rychlou záchrannou službu, a i podle vyjádření soudního znalce, pokud by se tak stalo, tak by byla šance poškozenou zachránit,“ reagoval Stibor.

Záchranáře nakonec zavolal až po dvou hodinách. Podle znalců vdechnula zvratky a droga jí způsobila otok mozku. Podle advokátů dívka ale pomoc od začátku odmítala. „Při samotném dokazování při hlavním líčení vyšlo najevo, že samotná poškozená nechtěla zavolat pomoc,“ sdělil advokát obžalovaného muže Marek Špaček.

Roman O. se rodině zemřelé dívky omluvil. „Mrzí mě to, já sám si vyčítám, co se stalo,“ řekl před soudem. Původně mu hrozilo až 18 let vězení. Soud dokonce zvažoval překvalifikovat případ na vraždu, což se nakonec nestalo. „I jeho ta smrt zasáhla, nebylo to něco, co by plánoval,“ vysvětlil Majchrák.

Muž tak má strávit ve věznici s ostrahou 11 let. Rozsudek ale ještě není pravomocný. Mužův advokát s verdiktem nesouhlasí a už avizoval, že klientovi doporučí se proti němu odvolat. Případem se tak pravděpodobně bude ještě zabývat Vrchní soud v Praze.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Policejní honička na Liberecku. Muže nezastavily ani propíchnuté pneumatiky, skončil v cele

Tagy: