Po požáru našli v Orlové mrtvého muže, pak přišel zvrat. Chtěl zabít dvojici, zemřel sám

Policie vyšetřuje pokus o vraždu dvou lidí v Orlové na Karvinsku. Devětapadesátiletý podezřelý se je podle policie pokusil v noci na úterý zabít založeným požárem, sám při tom zemřel. Podle mluvčí moravskoslezské policie Soni Štětínské byli všichni tři lidé příbuzní.

Policisté a hasiči zasahovali v úterý v brzkých ranních hodinách u požáru domu v Orlové. „Po příjezdu policistů byly dvě osoby, muž a žena, mimo objekt,“ řekla mluvčí Štětínská. Policisté měli navíc informaci, že v hořícím domě může být další člověk. „Po uhašení požáru bylo uvnitř vskutku nalezeno tělo devětapadesátiletého muže bez známek života,“ uvedla.

ČTĚTE TAKÉ: Hrůzný návrat z nemocnice. Senior našel za stolem svou ženu mrtvou, tělo se už rozkládalo

Na místo policisté přivolali specialisty z oborů chemie a kriminalistické techniky a expertiz. Dorazil i psovod se služebním psem vycvičeným na vyhledávání hořlavin. „Karvinští policisté zjistili informace nasvědčující podezření ze závažného trestného činu. Pokus dvojnásobné vraždy nyní řeší krajští kriminalisté. Poškozenými jsou muž a žena z domu. Podezřelým je zemřelý muž, který rovněž dům užíval,“ sdělila Štětínská.

Policie vyšetřuje také brutální vraždu v Olšovci:

Narušené mezilidské vztahy stály i za výbuchem plynu v panelovém domě ve Frenštátu pod Radhoštěm 17. února 2013. Plyn pustil a zapálil sedmapadesátiletý Antonín Blažek. O život tehdy přišlo šest lidí, včetně tří dětí. Sedmá oběť zemřela na následky zranění v roce 2014. Tragédii způsobil psychicky labilní muž, jenž se chtěl pomstít svému okolí. Sám při ní také zahynul.

Tagy: