Brutální útok: Muž se posilnil alkoholem i drogami, policistu vzal lahví po hlavě

Muž vzal policistu lahví po hlavě

Brutální útok zažili policisté během silvestrovské noci na Trutnovsku. Muž jednomu z přivolaných policistů rozbil o hlavu lahev od alkoholu. Kromě agresora nakonec skončila v poutech i jeho partnerka.

Policejní hlídku do jednoho z bytů na Trutnovsku zavolal soused s tím, že ve vedlejším bytě někdo demoluje zařízení. Muž uvnitř byl podle policistů agresivní a s lahvemi od alkoholu v ruce jim měl vyhrožovat.

„Neuposlechl opakovaných výzev zakročující hlídky. Než se ho strážníkům zákona podařilo zpacifikovat, udeřil jednoho z nich lahví do hlavy a způsobil mu tržnou ránu na čele,“ vylíčila policejní mluvčí Iva Kormošová.

Muže policisté převezli na záchytku. Jak se později ukázalo, byl pod vlivem nejen alkoholu, ale i drog. „Kouřil marihuanu každý den a od předešlého večera popíjel alkohol. Během silvestrovského večera si uvařil odvar ze čtyřiceti lysohlávek, z něhož čtvrtlitrový hrnek vypil,“ uvedla Kormošová.

Eskort muže chtěla zastavit jeho 36letá přítelkyně, která policisty slovně napadala. Když opakovaně neuposlechla policejních výzev, museli ji pomocí donucovacích prostředků omezit na osobní svobodě. „Žena nadýchala 2,5 promile alkoholu,“ dodala mluvčí.

Přítelkyně agresora neunikne trestu za přestupek, její partner ale zřejmě půjde před soud. Jelikož muž použil lahve s alkoholem jako zbraň, hrozí mu až šest let za mřížemi.

Tagy: