Programátor zastřelil devítiletou holčičku přímo před jejím otcem. Vadil mu hluk koloběžky

Zastřelil holčičku kvůli hluku z koloběžky.

Zastřelil holčičku kvůli koloběžce

Hluk způsobený jízdou na koloběžce byl zřejmě příčinou nepochopitelného zkratu Američana, který v Chicagu chladnokrevně zastřelil malé děvče přímo před očima jejího otce. Toho zdrcující nepřízeň osudu potkala už podruhé.

Bylo po půl deváté večer a třiačtyřicetiletý programátor Michael Goodman rozčílený zvukem koloběžky si to namířil přímo za devítiletou Sarabi. „Otec děvčete ještě na pachatele křičel. Ptal se ho, co chce dělat. Jenže ten ho ignoroval a pokračoval za ní ke vchodu do domu,“ popsala osudné okamžiky státní zástupkyně Anne McCordová.

Goodman vzápětí vytáhl zbraň, namířil na dívku a střelil ji do hlavy. Sarabi byla na místě mrtvá. „Jsem naprosto otřesená. Nevím, jestli tady chci dál žít,“ rozplakala se příbuzná dívky Angee Gonzalesová.

Holčička se na koloběžce vracela ze stánku se zmrzlinou pro sebe a svého otce. Ten v reakci na nepochopitelný zkrat opětoval palbu a Goodmana zasáhl do obličeje. Zraněného muže ošetřili v nemocnici, ale domů už se nevrátil. Soud zamítl propuštění na kauci a obvinil ho z vraždy. Teď mu hrozí doživotí.

Pro otce dívenky to přitom není první taková ztráta. Před čtyřmi lety zastřelili přímo na ulici v místě jejich tehdejšího bydliště jeho manželku a matku Sarabi.

SLEDUJTE TAKÉ: Vražda dítěte na Liberecku

Tagy: