Recidivista byl na svobodě jen osm dní: V Olomouci vyloupil klenotnictví, policie ho dopadla

Dopadení zloděje z Olomouce, který vykradl klenotnictví.

Dopadení zloděje z Olomouce

V Olomouci policisté ve spolupráci se svědky dopadli sedmadvacetiletého muže podezřelého z krádeže zlatých prstenů v hodnotě čtvrt milionu korun. Při útěku muž zranil svědka, který jej pronásledoval. Recidivista s dvanácti záznamy v trestním rejstříku skončil ve vazbě. Policie ho obvinila z pokusu těžkého ublížení na zdraví a krádeže. Nyní mu hrozí až deset let vězení, sdělil médiím mluvčí krajské policie Libor Hejtman. Muž skončil za mřížemi týden po propuštění z vězení, v němž si odpykával osmiletý trest.

Případ se stal v centru Olomouce přesně před týdnem, policisté o něm informovali v úterý na sociální síti X. „Ve vazbě skončil 27letý muž, který ukradl zlaté prsteny ve zlatnictví v Olomouci. Před pár dny se po osmi letech vrátil z vězení a po osmi dnech svobody skončil opět za mřížemi. Nyní tam může pobýt až 10 let,“ napsali.

ČTĚTE TAKÉ: Učitelka se měla opít při výletě s dětmi na Špilberk. Zasahovat musela policie a záchranka

Obviněný muž podle policie vstoupil do prodejny klenotnictví a zajímal se o zlaté prsteny. „Prodavačka vytáhla šperky a muž si je začal prohlížet. Nakonec jí plato, kde se nacházelo pětatřicet zlatých prstenů za čtvrt milionu korun, vytrhl z ruky a dal se s ním na útěk,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Před prodejnou si ho všimli dva svědci ve věku 25 a 35 let a začali muže pronásledovat. Zloděj při útěku odhodil plato s prsteny, které sebral mladší z mužů. „Starší muž pachatele nadále pronásledoval. Ten uběhl zhruba 200 metrů, než byl dostižen. Vzdát se ale nehodlal a sebral ze země velký kámen, kterým zaútočil na hlavu pětatřicetiletého muže. Napadený muž útok vykryl rukou a dostal kamenem do předloktí,“ popsal Hejtman.

Pachatel začal znovu prchat a zraněný muž jej dále sledoval. „Zároveň volal na linku 158 a hlásil jejich aktuální pohyb. Pronásledování skončilo na krytém parkovišti v Koželužské ulici, kde policisté útočníka zadrželi,“ dodal mluvčí.

Obviněný muž byl podle policie v minulosti již dvanáctkrát odsouzen pro různou trestnou činnost, zejména majetkového charakteru. Z vězení se vrátil 10. června, strávil v něm osm let za trestné činy krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V pražském rybníce Kotlářka našli mrtvého muže. Na místě zasahovali policisté

Tagy: